Göteborg'da tecrit protesto edildi

Göteborg'da yapılan bir eylem ile Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

İsveç'in Göteborg kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek ve açlık grevi ve ölüm orucundaki eylemcileri sahiplenmek için bir eylem gerçekleştirdi.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla il merkezinde düzenlenen eylemde ”Leyla Güven ve açlık grevcilerini destekle” yazılı pankratla, PKK, PYD, YPG/YPJ bayrakları taşındı.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada, Türk devleti ve AKP hükümetinin Öcalan'ın şahsında tüm Kürtlere yönelik tecrit uyguladığı ve Kürt halkının bu tecridi kabul etmeyeceği vurgulandı.

Açlık grevcilerinin eylemlerinin zaferle sonuçlanacağına olan inancın dile getirildiği konuşmada, olanları izlemekle yetinen ve tutum almayan İsveç hükümetine sert eleştiriler yöneltildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e suskunluğunu bozma çağrısı yapılan eylemde, ”Bijî Serok Apo”, ”Bijî berxwedana zindanan”, ”Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü” ile Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.