Göteborg'de işgale karşı kesintisiz eylem

Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarını kınamak için 6 gün artarda eylemler yapan Kürtler ve dostları, Pazartesi günü de Göteborg ilinde meydanlardaydı.

Brunnparken Meydanı'nda bir araya gelen eylemciler, bir kez daha Türk devletinin Rojava'da gerçekleştirdiği işgal saldırıalrı ve katliamları lanetledi.

İşgale karşı oluşturulan platform adına bir konuşma yapan Abdullah Konya, DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratarak sadece Suriye'yi değil Avrupa ve dünyayı DAİŞ çetelerinden kurtaran YPG/YPJ güçlerine yönelik saldırıların amacının DAİŞ çetelerini yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

Erdoğan ve Türk devletinin DAİŞ çetelerine destek verdiğinin tüm dünya tarafından bilindiğine dikkat çeken Konya, ”Türk devleti, geçmişte taşeronu DAİŞ çetelerine yaptıramadığı Kürtleri katletme ve Rojava'daki sistemi yok etmeyi şimdi kendisi doğrudan yapmak istemektedir” dedi.

Konya, SDG, YPG/YPJ'nin DAİŞ çetelerini yenilgiye uğrattığında tüm dünyanın Kürtleri kutladığını hatırlatarak “Şimdi Batılı ülkeler ve ABD'nin işgalci Türk devletinin saldırıları karşısında sesiz kalması veya kınamalarla yetinmesi kabul edilemez. Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum soykırımı durdurmak için harekete geçmeli” diye belirtti. Konya, dış dünyaya Türk devletinin saldırılarını durdurmak için etkin önlemler almaları çağrısı yaptı.

Devrimci marşların söylendiği eylem boyunca “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG/YPJ”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” ve “Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin” gibi işgali ve Türk devletini kınayan ve Rojava direnişini destekleyen sloganlar atıldı.

HER GÜN ÇADIR ETKİNLİĞİ

Eylemciler, İsveç halkını Türkiye'nin Rojava'da gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri, savaş suçları ve vahşet hakkında bilgilendirmek için her gün il merkezinde çadır açmayı kararlaştırdı.

Göteborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi, tüm Kürtler ve dostlarına saat 12.00 ila 22.00 arasında açık olan çadıra gelmeleri ve dayanışmalarını göstermeleri çağrısı yaptı.