Güç Birliği: Muhalifler hedefte, ortak mücadele şart

Avrupa Demokratik Güç Birliği, sonu yaklaşan AKP-MHP'nin darbe tartışmasıyla kitlesini sağlamlaştırmaya çalıştığını belirtti. Güç Birliği, "Tüm muhalifler hedefte" dedi, ortak mücadeleye çağırdı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye her gün yeni bir saldırıyla uyanmaktadır. Faşist AKP-MHP iktidarının günlük hayata geçirdiği yeni yasalar, halkı adeta bir cendereye sürüklemektedir" denildi.

'KİTLESİNİ KONSOLİDE ETMEK İÇİN...'

"Özelde devrimci, ilerici ve Kürt özgürlük hareketine karşı yürütülen saldırı konseptinde tüm muhalif kesimler payına düşeni almaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Hükümet, toplumsal muhalefete yönelik sürdürdüğü bu saldırılar karşısında kendi kitlesini konsolide etmek için her gün yeni bir hamle yapmaktadır. Son olarak sürdürülen darbe tartışması tam da bunu göstermektedir" diye kaydedildi.
Erdoğan’ın Hitler'in izinden gittiğinin vurgulandığı açıklamada, Yazar Ragıp Zarakolu'nun hedef alınmasına da tepki gösterildi.
Avrupa Demokratik Güç Birliği, Avrupa’daki tüm demokratik güçleri de bu saldırılara karşı tavır alarak, ortak mücadelede birleşmeye çağırdı.