Halil Şen bedenini ateşe verdiği yerde anıldı

Almanya’nın Dresden kentinde Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe vererek şehit düşen Kürt yurtseveri Halil Şen, eylemini yaptığı yerde anıldı.

Almanya’nın Dresden kentinde Halil Şen isimli Kürt yurtseveri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük 15 Şubat 1999’da gerçekleşen uluslararası komplonun yıldönümünde İmralı’daki ağırlaştırılmış tecridi kınamak için bedenini ateşe vermişti.

Dresden’deki eyalet meclisi binası önünde geçtiğimiz Cuma günü eylemini yapan ve hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre şehit düşen Şen’in kimliği bugün sonucu açıklanan DNA testiyle kesinleşmesinin ardından Doğu Almanya Özgür Kürdistanlılar Federasyonu (FED-KURD) tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Şen’in eylemini yaptığı Saksen Eyaleti Meclisi binası yakınlarında gerçekleşen etkinliğe Dresden ile çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları katıldı. Halil Şen ve Kürt özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte FED-KURD Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Gök bir konuşma yaptı.

‘BÜYÜK BİR EMEĞİN SAHİBİYDİ’

Halil Şen’in hayatı ve mücadelesini anlatan Gök şunları söyledi: “Buradaki bütün arkadaşlar bildiği gibi o ülkesi Kürdistan ve Önder Apo’ya büyük bir özlem duyuyordu. Uluslararası komplocu güçlere karşı da büyük bir kin ve neftle doluydu, bunu her ortamda dile getiriyordu. Onu tanıyanlar çok iyi bilir ki, o büyük bir emeğin de sahibiydi. Buradaki kalabalıktan da onun toplum ve insanlarla ne kadar güçlü bağları olduğunu görüyoruz.”

Etkinlikte daha sonra söz alan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivisti Zozan Serhat, Halil Şen’in gerçekleştirdiği fedai eyleminin büyük bir anlama sahip olduğunu belirterek uluslararası komploya dikkat çekti. “Komplocu güçlerin bu arkadaşların şehadetinde rolü var” diyen Serhat, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması için verilen mücadelenin büyütülmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından kalabalık kitle Halil Şen’in fedai eylemini gerçekleştirdiği yere çelenkler koyup mumlar yaktıktan sonra dağıldı.