Halle’de enternasyonalistler Sara, Rojbîn ve Ronahî’yi andı

Alman enternasyonalistler öncülüğünde düzenlenen anmada, üç kadın devrimcinin katledilmesinden ötürü “Kimseyi affetmiyoruz ve bu davadan asla vazgeçmiyoruz” denildi.

Almanya’nın Halle kentinde Alman enternasyonalistler öncülüğünde 9 Ocak 2013’te Türk MİT’i tarafından katledilen kadın özgürlük mücadelesi sembol isimlerinden ve Kürt özgürlük hareketi kurucularından Sakine Cansız (Sara), diplomat Fidan Doğan (Rojbîn) ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) için anma etkinliği düzenlendi.

FED-KURD Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Konya, “Bugün Paris katliamının yıl dönümü. Üç devrimci arkadaşımız Sara, Rojbîn ve Ronahî katledildi. Eşzamanlı olarak 6 Ocak 2016’da katledilen üç kadın devrimci Pakize Nayır, Sêvê Demir ve Fatma Uyar’ı da anıyoruz. Ayrıca büyük devrimci Rosa Luxemburg’u da anmak istiyorum. Türk devleti bilinçli olarak kadınları katlediyor. Bu ne ilktir ne de sondur. Biz, kadının katledilmesi yaşamın katledilmesidir diyoruz. Yaşamın katledilmesi de siyasidir. Bu tesadüf değildi. Avrupa’nın merkezinde, Paris’te Türk MİT’i tarafından ve Türk hükümetinin izniyle katledildiler. Fransa devleti de, katil kendi cezaevinde yaşamını yitirene kadar onu yargılamadı. Ölmesini beklediler. Nasıl öldüğü ya da öldürüldüğü konusu da henüz muammadır. Kimseyi affetmiyoruz ve bu davadan asla vazgeçmiyoruz.”

Alman enternasyonalistler adına yapılan açıklamada ise üç kadın devrimcinin yaşamı anlatıldı.

Açıklamada “ Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i büyük bir saygıyla anıyoruz. Sara, Rojbîn ve Ronahî her zaman mücadelemizde yaşayacak” denildi.

Yağmurlu havada yapılan anma programındaki açıklamalardan sonra müzik dinletisi yapıldı.