Hamburg’da “Faşizmi birlikte yeneceğiz” mesajı

ADGB’nin "Faşizmi birlikte yeneceğiz" kampanyası çerçevesinde Almanya’nın Hamburg kentinde bir miting düzenlendi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) başlattığı “Faşizmi birlikte yeneceğiz” kampanyası kapsamında Hamburg’da bir miting düzenlendi.

Hamburg’un Gansemarkt semtinde düzenlenen miting, demokrasi ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç mitingde yaptığı konuşmada başlatılan kampanyanın önemine dikkat çekti.

"Faşizmi birlikte yenmek için birlikteliğimizi ve örgütlülüğümüzü geliştirelim” diyen Koç şöyle devam etti: “Faşizmi yıkacak olan budur. Faşizmin HDP’ye yönelimleri sadece HDP’ye yönelik değildir. HDP şahsında tüm toplumun dinamik ve muhalif güçleri hedefleniyor. Onun için herkesin HDP’yi desteklemesi gerekiyor."

Siyasetçi Nihat Akdoğan da HDP’nin sadece Kürt halkının değil Türkiye’de yaşayan tüm ezilen, dışlanan ve ötekileştirilen insanların umudu olduğunu söyledi.

HDP’nin barışı ve demokrasiyi dilendirdiği için bu kadar hedef haline getirildiğini de dile getiren Akdoğan, “Her şeye rağmen HDP faşizme gereken cevabı 8 Mart’ta ve 21 Newrozu’nda verdi” dedi.

Hamburg Demokratik Güç Birligi adına konuşan temsilciler de HDP’ye yönelik baskılar ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

DGB adına konuşan Esmer Ay diktatörlüğün tüm katliam, tecavüz ve baskı politikalarına karşın kadınların asla adım atmayacağını da söyledi.

Ay, kadınların diktatör Erdoğan’ın kabusu olmaya devam edeceklerini ve sokakta olacaklarını söyledi.

Mitingde faşist Türklerin de bir provokasyon girişimi yaşandı.