HDP Fransa’da siyasi gruplarla görüştü

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti, Paris'te Fransa Ulusal Meclisi'ndeki siyasi gruplarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, HDP Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Feleknas Uca ve Hakkari Milletvekili Sait Dede'den oluşan heyetin Fransa’daki temasları sürüyor.

Buldan ve beraberindeki heyet, Fransa Ulusal Meclisi'ndeki siyasi gruplarla görüşmeler gerçekleştirdi.
Fransa Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Olivier Faure ve partinin ulusal sekreteri Dylan Boutiflat ile yapılan ilk görüşmeden sonra heyet, Fransa Komünist Partisi’nden Parlamento Başkan Yardımcısı Pierre Laurent, Komünist Parti Grup Başkanı André Chassaigne, Senatör Pierre Dharreville ve Komünist Parti Dış İlişkiler sorumlularından Pascal Torre ile bir araya geldi.
Heyet, öğleden sonra da Fransa Sol Parti ile Boyun Eğmeyen Fransa Parlamento Grubu ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Boyun Eğmeyen Fransa Grubu’nun önde gelen isimlerinden ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı olan Jean-Luc Melenchon, Boyun Eğmeyen Fransa Grubu Başkan Vekili Éric Coquerel ve Milletvekili Mathilde PanotSol, Parti Başkanı Jean-Christophe Sellin ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.
Görüşmelerde Türkiye’de ve bölgedeki siyasal gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulurken aynı zamanda Fransa-Türkiye ilişkileri konuşuldu.

Heyet, yarın da parlamentodaki diğer grupların temsilcileri ile bir araya gelerek temaslarını sürdürecek.