HDP ve Demirtaş'a destek çalışmaları sürüyor

Seçim çalışmaları kapsamında HDP ve Demirtaş'a destek amacıyla Almanya'nın Meschede ve Mannheim şehrinde etkinlikler düzenlendi.

Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlere ilişkin HDP'nin Avrupa'daki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Almanya'nın Meschede kentinde Berçem Arjin Kadın Komünü ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım katılımıyla bir konferans düzenlendi. Konferansa çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Ahmet Yıldırım, 24 Haziran'da yapılacak olan seçime yönelik değerlendirmeler bulundu. Yıldırım, barıştan ve insan haklarından yana olan halkları 24 Haziran'da faşizme karşı oy kullanmaya çağırdı.

MANNHEİM

Almanya'nın bir diğer şehri Mannheim'de ise HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek amacıyla stant açıldı. Mannheim seçim komisyonu tarafından açılan stantta seçim bildirileri dağıtıldı. HDP'nin seçim müzikleri eşliğinde halayların çekildiği etkinliğe çevredekiler de yoğun ilgi gösterdi. Saat 16.00'da başlayan etkinlik 19.00'da 'Bir oy HDP'ye, bir oy Demirtaş'a' sloganıyla sona erdi.