Heftanin, Xakurkê ve Çelê’de eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin, Xakurkê ve Çelê’de gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

HPG, “17 Eylül günü saat 14.00 sularında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Şehit Kendal alanında bulunan Şehit Şêxmus mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusunun operasyon birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

HPG, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin, 15 Eylül günü öğlen saatlerinde Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Colemerg Tepesi ile Şehit Baran Tepesi arasında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlediğini belirtti. HPG, gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğin kaydetti.

HPG açıklamasında, “Yine devrimci hamle kapsamında güçlerimiz, 16 Eylül günü saat 16.50’de Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde konumlanan operasyon birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu akşam saatlerinde ölü askerini Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır” diye belirtildi.