Heilbornn ve Freiburg’da işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın Heilbornn ve Freiburg kentlerinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde Soleo Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve Alman dostları, bir miting ile işgalci Türk devleti ve çetelerinin soykırım saldırılarını protesto edildi.

Sık sık, “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldığı mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin dünyanın gözü önünde Rojava’ya saldırarak sivilleri katlettiği, kimyasal silah kullandığı belirtildi. Türk devletinin kimyasal silah kullandığı da hatırlatıldı.

Her ne olursa Kürtlerin iradesinin her türlü saldırıyı yeneceği de konuşmalarda dile geldi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de bir miting ile Türk devletinin işgalci saldırıları protesto edildi.

Düzenlenen miting sonrası katılımcılar tarafından insan zinciri oluşturuldu.

Freiburg Belediye meydanında düzenlenen eyleme Freiburg DKTM, Nuda Kadın Meclisi, Freiburg Alevi Kültür Dergahı'nın yanı sıra Die Linke, ANTIFA-Linke, Rüstungs Informasyons Büro (RIB), MLPD gibi örgüt ve kürüm temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Mitingde RIB adına konuşan silah ticareti karşıtı Jürgen Grässlin Almanya ve Türkiye arasında milyar dolarları bulan silah ticaretini eleştirerek bu silahlarla Kürt coğrafyasında aralarında sivillerinde bulunduğu yüzlerce hatta binlerce insanın katledildiğini belirtti.

Almanya başta olmak üzere silah üreticisi tüm güçlere Türkiye'ye karşı silah satışlarına bir an önce son vermesi gerektiğini belirten Grässlin buna karşı savaş karşıtı tüm güçlerin dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurguladı. Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılar tarafından yüzlerce metreyi bulan insan zinciri oluşturuldu.