Hewlêr’den geri çevrilen Barış Heyeti’nden açıklama

Türk ordusunun işgal ve katliam girişimlerine engel olmak amacıyla Hewlêr’e giden, ancak KDP tarafından geri çevrilen Barış Heyeti üyeleri, KDP ve barış karşıtı Avrupa devletlerine rağmen barışı haykırmaya devam edeceklerini açıkladı.

İşgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı işgal saldırılarının ve sivil alanlara dönük katliam girişimlerinin önüne geçmek amacıyla Almanya’dan Güney Kürdistan’a gitmek isteyen Barış Heyeti’nde yer alan İsviçre grubu Basel’de basın açıklaması yaptı. Aralarında siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve enternasyonalistlerin de olduğu heyet Kürt halkının barış taleplerine saldırgan tutumla cevap veren KDP yönetimini protesto etti. 

KDP yönetimi tarafından gözaltına alınıp, Hewlêr'e girişleri engellenerek geri gönderilen Barış Heyeti’nde yer alan Basta Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier, Cenevre İşçi Partisi'nden (POP) Tobias Schneebeli, Rabia Baldemir, Alican Yıldırır, Mutlu Tatar, Cemal Demir ile Enternasyonal Delegesi adına bir temsilci tarafından yaşanan sürece ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Barış Heyeti olarak Güney Kürdistan'da yaşanacak olan işgal ve Kürt halkına yönelecek olan topyekûn soykırım saldırısının önüne geçmek amacıyla bölgeye geçmek istediklerini vurgulayan heyet üyeleri, “Tüm yaşananlar bizlere KDP yönetiminin Türk devletinin denetimi ve gözetimi altında bu sürecin bizzat baş aktörü olduğunu göstermiştir” açıklaması yaptı. 

Heyet üyeleri, gerek KDP yönetiminin gerekse Avrupa devletlerinin, Ortadoğu halklarının barış özlemlerine cevap bulması adına bölgeye barış gönüllüsü olarak gitmek isteyenlerin önüne engel koymasına karşı bulundukları her yerde barış taleplerini haykırmaya devam edeceklerini ekledi.