Hildesheim’de yürüyüş: Tarihi fırsat; diktatörü düşürelim!

Hildesheim kentinde yaşayan Kürdistanlılar ile dostları, HDP ve rehin tutulan vekiller için yürüdü. Mitingde, diktatörlüğe karşı mutlaka sandıklara gidilmesi çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Hildesheim kentinde, rehin tutulan HDP milletvekilleri ile dayanışma amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Tren garının önünde başlayan yürüyüş, Markt Meydanı'ndaki miting alanına kadar sürdü. Ellerinde pankart ve dövizler taşıyan Kürdistanlılar ile dostları, sloganlar atarak ve bildiriler okuyarak yürüyüşe geçti. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşü Şehit Meryem Kadın Komünü Hildesheim organize etti ve Salzgitter, Braunschweig, Peine, Gifhorn ve Wolfsburg’daki Kürdistanlılar destek verdi. Yürüyüşte sık sık “Bijî HDP Partiya Gelan”, “Bir oyum HDP’ye, bir oyum Selahattin Demirtaş’a” sloganları atıldı.

'KADINLAR ERDOĞAN VE ÇETELERİNİ DÜŞÜRMELİ'

Miting alanında toplanan kitleye bir konuşma yapan Şehit Berçem Cîlo Kadın Meclisi Sözcüsü Hekîme Yousef, şöyle dedi: "Bütün kadınlar ve analar, Kürdistan’da katliam, soykırım ve ölümlere son vermeli. Katil Erdoğan döneminde 15 bin kadın katledilmiştir. Dünyada bütün kadınlar bu faşiste tepki göstermeli. Oyumuzu sayın Selahattin Demirtaş ve HDP’ye kullanmalıyız."

NAV-DEM Üyesi Altun Bischoff ise, "Faşizme ve diktatörlüğe karşı elimize bir fırsat geçmiş ve biz, tarihi fırsatı değerlendirmeli; seçimlere damga vurup, faşizmi çöp tenekesine atmalıyız" dedi.

'BÜTÜN KOZLARINI OYNUYOR AMA HALK İZİN VERMEYECEK'

Yürüyüşe katılan NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Köçer de, şunları söyledi:

"Gündeminiz 24 Haziran’a kadar hep 'oyunu kullandın mı' olmalı ve memleketteki insanlarımız için Avrupa’da moral ile motivasyonu sandıklarda vermeliyiz."

Kısa konuşmaların ardından bir müddet meydanda bekleyen kadınlar, halay çekti. .

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Hildesheim Meclisi, iftarını halkla birlikte dernek alanında açtı.