Hollanda Parlamentosu önünde eylem

Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin ilan ettiği “Faşizmi birlikte yıkacağız” kampanyası kapsamında Den Haag’da Hollanda Parlamentosu önünde bir eylem düzenlendi.

HDP’ye yönelik kapatma girişimleri, siyasi soykırım operasyonları, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi Hollanda’nın Den Haag kentinde de Demokratik Güç Birliği-Hollanda’nın çağrısı ile protesto edildi.

Hollanda Parlamentosu önünde düzenlenen eylemde ayrıca “Diktatörün yargılanması için yüz neden, yüz bin imza” pankartı da açıldı.

Eylem yerinde, Avrupa Demokratik Güç Birliği tarafından başlatılan “Faşizmi birlikte yeneceğiz” kampanyasının açıklaması okundu.

“AKP-MHP faşizmini hem doğduğu topraklarda boğacak hem de Avrupa’ya uzanan kollarını durduracağız” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Milyonlarca Alevi, siyasete hakim cemaatler dışında kalan İslami gruplar, Hıristiyan, Yahudi ve ateist kesimler yok sayılmanın dışında doğrudan yok edilmesi gereken kesimler olarak görülüyor.

Bu gidişata ‘hayır’ diyen muhalif güçler ise başta HDP olmak üzere cezaevlerine, mahkeme salonlarına, sürgün yollarına hapsedilmek isteniyor.”