HPG: 6 işgalci cezalandırıldı, 2 gerilla şehit düştü

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. Metîna’da yaşanan çatışmalarda da 2 gerilla şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda;  6 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 8 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 6 kez savaş uçakları, 44 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Metîna alanında gerçekleşen etkili eylemde fedai bir tarzla savaşarak düşmana beklemediği anda etkili bir darbe vuran Piling ve Zinar yoldaşlarımız yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

30 Eylül günü Metîna’nın Girê Sor alanında işgal amaçlı yapılan askeri yolun güvenliği için araziye konumlanan düşman gücü denetim alına alınmıştır. Saat 16:30’da denetim altındaki işgalcilere karşı saldırı taktiğiyle bir eylem gerçekleştirilmiştir. El bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden etkili şekilde vurulan işgalcilerden en az 6’sının cezalandırıldığı netleştirilmiştir. Eylemi gerçekleştiren timlerimize müdahale etmek isteyen işgalciler, arazideki hareketli timlerimizce vurulmuş ve çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Piling Teyî ve Zinar Reş yoldaşlarımız fedaice savaşarak şehadet ulaşmıştır.

Piling ve Zinar yoldaşlarımızın yüksek cesaretlerini, fedai ruhlarını ve düşmana etkili vurma tarzlarını örnek alarak her daim mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Kahraman yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Piling Teyî
Adı Soyadı: Orhan Pezit
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Nergiz – Kamil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2022 / Metîna

 

 

Kod Adı: Zinar Reş
Adı Soyadı: Adnan Hemo
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Yaşar – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2022 / Metîna

 

PILING TEYÎ

Piling yoldaşımız Cizîra Botan’da yurtsever Teyî aşiretine mensup bir ailede dünyaya gelmiştir. Cizîra Botan’ın kadim toplumsal kültürü ve güçlü yurtseverliği ile yetişen Piling yoldaşımız, çok erkenden partimiz PKK’yi tanımıştır. Halk, kimlik ve ülke bilinci çabuk gelişen Piling yoldaşımız, duygu dolu yüreğiyle serhildanlarda, gençlik eylemlerinde ve sonra da devrimci gençlik çalışmalarında yerini almıştır. Ancak zamanla bunları yeterli görmemiş ve hayali olan Kurdistan dağlarına gelip bir Newroz ayında gerilla saflarına katılmıştır.

Piling yoldaşımız Avaşîn, Garê ve Metîna’da gerillacılık yapmıştır. Meraklı kişiliği, kıvrak zekası, güçlü hafızası ve yüksek ilgisiyle gerilla yaşamına dair birçok şeyi erkenden öğrenmiştir. Öğrendiklerini istikrarlı bir şekilde yüksek çabayla pratikleştirmesini de bilen Piling yoldaşımızın teori ve pratiği birbirini tamamlamıştır. Bu anlamda tutarlı bir kişilik olarak tanınmıştır. Amcası Numan yoldaşımızın YPS saflarında şehadete ulaşması Piling yoldaşımızın soykırımcı düşmana olan kin ve öfkesini arttırmış, daha fazla mücadeleci kılmıştır. Piling yoldaşımız sıcakkanlı, hiperaktif, sürekli arayışçı ve eylemci kişiliğiyle her daim düşmana darbeler vurmanın arayışı içerisinde olmuştur. Yüksek cesaretiyle Metîna eyaletinin Koordîne, Girê Ortê, Girê Hakkarî, Zendûra ve Qaşûra alanlarındaki birçok eylemde yer almıştır. Korku nedir bilmeyen Piling yoldaşımız her eylemde öncü olmayı, düşman üzerine gitmeyi ve sonuç almayı en temel hedefi olarak belirlemiş ve başarıyla pratikleştirmiştir. Askeri akademide eğitim gördükten sonra uzman bir suikastçı olan Piling yoldaşımız, suikast taktiğini büyük bir yaratıcılıkla uygulamış, işgalcilere en beklemediği an’da ve yerde darbe vurmasını bilmiştir. 2021 ve 2022 yılında Metîna’ya dönük gelişen işgal saldırılarına karşı en etkili cevabı veren cesur gerillalardan ve hareketli tim komutanlarından olmuştur. Eylemci kişiliğiyle Metîna’da tanınmış, tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmıştır.

Piling yoldaşımız hareketli tim savaş tarzına ve yaratıcı gerilla taktiklerinin uygulanmasına öncülük etmiştir. Yüksek moral ve coşkulu kişiliğiyle çevresine yoldaşlık sevgisi saçmış, her görevinde başarıyı elde etmesini bilmiştir. Şehadete ulaştığı son Girê Sor eyleminde de yer aldığı diğer tüm eylemler gibi korkusuzca düşmanın üzerine gitmiş, fedaice savaşmış ve kahramanca şehadete ulaşmıştır.

ZINAR REŞ

Zinar Reş yoldaşımız, Rojava Özgürlük Devrimi’nin ilk başlatan, yurtseverliği ve tarihi direnişiyle tanınan Kobanê’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever Kêtikî aşiretine mensup bir ailede büyümüştür. Ailesi de birçok Kobanêli aile gibi Önder Apo ile bizzat tanışmış, Önderlik ile kopmaz bağlar kurmuştur. Zinar yoldaşımızın babası Önderliğimiz ile aynı mekanda kalmış, yurtseverlik çalışmalarında yer almıştır. Bu da tüm aile üzerinde derin etkide bulunmuş ve yürekleri her daim özgürlük hareketiyle atmıştır. Böylesine güçlü yurtseverlik duygularıyla büyüyen Zinar yoldaşımız ve kardeşleri özgürlük mücadelesine karşı kendilerini sorumlu görmüşlerdir. Rojava Özgürlük Devrimi’nde sorumluluk almış ve yurtseverlik görevlerini yerine getirmişlerdir.

2014 yılında DAİŞ faşizmi ve Türk devleti Kobanê’ye saldırınca Zinar yoldaşımızın ailesi de bu çete saldırısına karşı durmuştur. Zinar yoldaşımızın kardeşi Hogir Reş yoldaşımız tarih yazan ve tüm dünyanın şahitlik ettiği Kobanê Direnişi sürecinde yer alıp şehadete ulaşmıştır. Aynı zamanda amcasının oğlu Hesen ve amcasının kızı Bêrîvan’ın şehadete ulaşması Zinar yoldaşımızı derinden etkilemiş ve bu temelde 2015 yılında Kobanê’den mücadele saflarına katılmıştır. DAİŞ çeteciliğine karşı etkili bir şekilde soluksuzca mücadele etmiş, farklı yer ve zamanlarda üç kez yaralanmıştır. Fakat hiçbir zaman pes etmemiş, her seferinde daha güçlü, daha moralli ve daha coşkulu şekilde mücadeleye katılmıştır.

Zinar yoldaşımız Apocu felsefe ve ideoloji ışığında eğitim süreçlerine katılmış, kendisini eğitmiştir. Aynı zamanda askerlik sanatında da kendisini geliştirip uzmanlaşmıştır. Sömürgeci Türk devletinin Kurdistan halkı üzerindeki soykırım saldırıları artınca bu baskı ve saldırıları bertaraf edebilmek için Kurdistan dağlarındaki amansız mücadele sürecine katılmayı hedeflemiştir. Kürt halkının asıl köklerinin dağlarda olduğunu dile getirmiş, dağlı bir yaşama kavuşmak en büyük hayal ve özlemi olmuştur. Bu temelde yüzünü dağlara dönmüş ve aktif mücadele sürecine katılmıştır.

Dağlara gelmek, gerilla saflarına katılmak Zinar yoldaşımızda tarifsiz bir sevinç, yüksek moral ve coşku yaratmıştır. Dağlarda kendisini adeta yeniden doğmuş gibi hissettiğini, bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirmiştir. Özgür Kurdistan dağlarında, gerilla ortamında özgürlüğü solumuş ve ikirciksiz bir şekilde mücadele atılmıştır. Savaş tecrübelerini erkenden dağdaki gerilla pratiğiyle bütünleştirmiş, demokratik modernite gerillacılığının savaş tarzına adapte olmuş ve savaştaki yerini almıştır. Büyük komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) gibi komutanlaşmayı ve fedai özgürlük tanrıçamız Zîlan (Zeynep Kınacı) gibi fedai militanlaşmayı kendisi için esas almıştır. Sömürgeci soykırımcı düşmana olan kin ve öfkesiyle düşmanın işgal saldırılarına karşı durmuş, Cenga Xabûrê Devrimci Hamlesi’nde aktif yer almıştır. 2022 yılında gelişen düşman saldırılarına karşı da Metîna alanında gelişen direniş sürecinde hareketli timlerdeki yerini almış, yüksek cesareti ve dirayetiyle tarihi rolünü oynamıştır. Birçok eylemde yer alarak düşmana ağır darbeler vuran Zinar yoldaşımız, şehadete ulaştığı güne kadar da sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmiş ve devrimci hamlemizin fedai militanlarından biri olarak tarihe adını yazdırmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

5 Ekim 07:00 ve 18:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 2 kez vurularak darbelenmiştir.

5 Ekim gece saatlerinde Saca Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen 2 Skorsky helikopteri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili vuruşlarının ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

5 Ekim 09:40 ve 10:40 saatlerinde Xakurkê’deki Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla 2 kez vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat ve Şehîd Agir savaş mevzileri yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 8 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

5 Ekim’de Garê’nin Gundê Yekmalê arazisi ile Kanîsarkê alanı, Metîna’daki Serê Metîna alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

5 Ekim’de Saca, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 44 kez bombalanmıştır.

5 Ekim’de Girê Bihar ve Çemço Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

5 Ekim’de Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

5 Ekim’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

İRAN BOMBARDIMANI SÜRÜYOR

5 Ekim’den şimdiye kadar Xakurkê’deki Goşînê’ye bağlı Girê Berbizinê ve Hornê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır.”