HPG: İşgalciler Dersim'de bağ ve bahçeleri tahrip etti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin Dersim'de gerçekleştirdiği operasyonda bağ ve bahçeleri tahrip ettiği, ormanlık alanlarda yangın çıkardığını bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, " 3 Ağustos günü işgalci TC ordusu Dersim’in Nênikan alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde alanı savaş uçakları ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterler ile de indirmeler yapmıştır" dedi.

Açıklamada, "4 Ağustos öğlen saatlerine kadar devam eden operasyon sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilirken, işgalciler operasyon boyunca bölgede bulunan bağ ve bahçeleri tahrip etmiş ve ormanlık alanlarda yangın çıkarmıştır" diye belirtildi.

HAVA SALDIRILARI

Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarında da bulunduğunu belirten HPG-BİM, şu bilgileri verdi:

"İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

11 Ağustos günü öğlen saatlerinde savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Kurojaro alanını bombalamıştır.

13 Ağustos günü savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını saat 12.30’da, Arıs-Farıs alanını ise saat 21.30’da bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."