Kartal: Tüm Kürtler gerillayı sahiplenmeli

CDK-S kongresinde konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, tüm Kürtlerin direnen gerillaları sahiplenmesi gerektiğini belirtti.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri’nin 11 meclis, 2 komün 4 inisiyatiften oluşan çatı örgütü İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S), 8. Olağan Kongresi’ni İsviçre'nin Gerlafingen kentinde düzenledi. Kongrenin yapıldığı salona KCK bayrakları, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşen gerillaların ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı asıldı.  

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın da katıldığı kongreye İsviçre’nin birçok kantonundan onlarca delege katıldı. Kongre divanı seçildikten sonra Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı. 

Kongre divanı adına kısa bir konuşma yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divan üyesi Murat Ceylan, kongreyi Kürdistan dağlarında ve özellikle Zap’ta direnen kahraman Kürt gerillalarına armağan ettiklerini dile getirdi. Bunun üzerine salondaki tüm Kürdistanlılar “Bijî Berxwedana gerilla” sloganı attı. 

'GERİLLA OLAĞANÜSTÜ BİR DİRENİŞ VERİYOR'

Kongrede konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal,  gerillanın olağanüstü bir direniş verdiğini ve Kürt halkının bu direnişe cevap olması gerektiğini kaydetti. Türk devletinin tüm tekniğiyle saldırdığını belirten Kartal şunları dile getirdi:  

“Gerilla karşısında başarıya ulaşacağını zannediyor. Buna inanmak istiyor. Hatta uluslararası güçleri ve müttefiklerini de buna inandırdı. Onlar da beklenti içerisine girmiş durumdalar. Ancak gerilla da bu konsept karşısında yeni bir savaş tarzı devreye koydu. Bu savaş tarzı çok olumlu sonuçlar doğuruyor. Türk devleti ve müttefikleri kaybediyor. Gerilla direnişi tüm Kürtlere umut oluyor. Coşku yaratıyor. Bu anlamda kitle olarak da gerillaya moral olmalıyız.” 

'TÜRK DEVLETİ BAŞARAMIYOR'

Kartal, 2015 yılından beri Kürt hareketi karşısında büyük bir savaş yürütüldüğünü kaydederek, “Ancak Türk devleti bir başarı elde edemedi. Ukrayna savaşı sonrası bunu tekrar denemek istiyor. Tüm teknik güçlerini kullanıyorlar. Uluslararası güçlerle birlikte gaz koridorları açmak istiyorlar. Irak'ı yeni bir merkez yapmaya çalışıyorlar. İşte bu yüzden kimyasal silah kullanılmasını görmezden geliyorlar” dedi. 

Konuşmalardan sonra raporların okunmasına geçildi. Kongre CDK-S eşbaşkanlık divan üyeleri ve CDK-S eşbaşkanlarının seçimiyle sona erecek.