KCDK-E: Alman hükümetinin saldırılarına karşı alanlara çıkalım

KCDK-E: Alman devletinin bu tutumundan vaz geçmesini istiyoruz. Almanya ve Avrupa’daki Kürdistanlıların Alman devletinin bu faşizan uygulamalarına karşı sokağa çıkmasını istiyoruz.

Almanya İçişleri Bakanlığı talimatı ile MİR Müzik ve Mezopotamya Yayınevinin kapatılması ile Alman polisinin Mannheim’dan Strasbourg’da düzenlenen uzun yürüyüşe yaptığı saldırıyı kınayan KCDK-E Almanya başta olmak üzere, Avrupa’daki Kürdistanlıları, Alman devletinin faşizan uygulamalarını kınamaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E şunları belirtti: “Bugün sabah saatlerinde Almanya İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla daha önce basılan MİR Müzik ve Mezopotamya Yayınevine yapılan baskından sonra Alman devleti Kürtlere ait bu iki kurumu kapatarak, kilit vurdu. Ve ardından üç günden bu yana Mannheim’den Strasbourg’a yapılan gençlik yürüyüşüne akşam saatlerinde Alman polisi saldırarak, ‘Biji Serok Apo’ sloganını bahane ederek, engelleyemeye çalıştı. Abluka devam ediyor ve çok sayıda gözaltı var.

Biz KCDK-E olarak Alman devletinin bu faşizmine karşı bütün Kürdistanlıları sokağa çağırıyoruz. Özellikle bu saldırıların tüm dünyada Önderlik üzerindeki tecridi kırmaya yönelik açlık grevlerinin yayıldığı bir dönemde olması Alman devletinin Türk devleti ile aynı politikaları yürüttüğünün somut bir ifadesidir.

Alman hükümeti Kürtlerin demokratik talepleri karşısında Türk hükümeti gibi aynı tarzda faşizan uygulamalarla saldırmaktadır. Bugün de hem kültür kurumlarına hem de gençlik yürüyüşüne yaklaşımı bunu çok net göstermiştir. Biz KCDK-E olarak Alman devletinin bu tutumundan vaz geçmesini istiyoruz. Almanya ve Avrupa’daki Kürdistanlıların Alman devletinin bu faşizan uygulamalarına karşı sokağa çıkmasını istiyoruz.”