KCDK-E: 14 Aralık'taki yürüyüşler için seferber olalım!

KCDK-E, 14 Aralık'ta Rojava için düzenlenecek yürüyüşlere çağırdı, "Direnişi büyütürsek tarihi sonuçlar alırız" dedi.

 

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Rojava'ya dönük işgale karşı 14 Aralık'ta düzenlenecek yürüyüşlere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Türk devletinin işgalci saldırılarına dikkat çekilerek, "9 Ekim 2019’da Rojava halklarına ve topraklarına yönelik başlatılan sömürgeci Türk devletinin işgal ve ilhakının ardından binlerce insan yerinden göçertildi ve yüzlerce sivil katledildi. Türk devleti, ABD ve Rusya’nın onayı ve bilgisi dahilinde sürdürdüğü saldırılarda sivilleri ve çocukları hedef alıyor. Til Rifat katliamında 8 çocuk tüm dünyanın gözü önünde insafsızca katledildi" denildi.

'ULUSLARARASI GÜÇLER SUÇ ORTAĞI'

"Uluslararası güçler ve devletler bu katliamları yok sayarak görmedi" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Türk devletinin Kürt halkını soykırımdan geçirmesine sessiz kalma tutumuyla suça ortak olmaya devam ediyorlar. Almanya’nın tankları, Avrupa ülkelerinin silahları Kürt halkının katledilmesinde kullanılıyor" diye belirtildi.

'DİRENİŞİ ULUSLARARASI ARENAYA TAŞIYALIM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Kürt, Asuri, Ermeni, Êzidî, Alevi, Müslüman, Hıristiyan halklarının örnek toplumsal yaşamı Rojava devrimi karşısında masa başında anlaşan uluslararası güçler, son olarak Londra’da gerçekleşen NATO toplantısında da soykırımcı Türk devletini aklayarak katliamı sürdürmesine onay verdiler.
Dünya halkları uluslararası güçlerin Kürt halkını soykırıma uğratmak ve Rojava devrimini tasfiye etmek istediklerinin bilinciyle Rojava’ya küresel olarak sahip çıkmaktadır. Bu nedenle ilk günkü gibi Rojava direnişini sahiplenmektedirler. Direnişi uluslararası arenada büyütmenin, uluslararası bir sahiplenmeye kavuşturmanın koşulları, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar mevcuttur. Dünya küresel tepkisiyle Rojava devriminin ve halklarının yanındadır. Bu direniş koşulları hiçbir dönemle kıyaslanamaz düzeyde her türlü zaferi elde etmek için fazlası ile yeterlidir.
Dünya halkları vicdanlarının sesini dinlemiş ve Roajava ayağa kalkmıştır. DAİŞ barbar çetelerine karşı kahramanca savaşan, tüm kimliklerin ve inançların özgür eşit ortak yaşamı olan Rojava devrimi onlara da umut olmuştur. Bu umutla sokaklara akan, devrimi gören, sol, sosyalist, anarşist, feminist, ekolojik hareketler sahiplenmeye devam etmektedir.

'TARİHİ SONUÇLAR ALINACAK'

Bu nedenle direnişi sürdürmemiz ve öncülük yapmamız gerekiyor. Tüm dünya bizim için ayakta, yükselen bu direnişin gerisinde durmamız söz konusu olamaz. Bu küresel desteği korumak ve kalıcı hale getirmek için daha çok çalışmamız gerekmektedir. Unutmayalım ki bu direniş tarihe geçecek tarihi sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle eylemlerin kesintisiz sürmesi gerekmektedir."

YÜRÜYÜŞLERE ÇAĞRI

KCDK-E, 14 Aralık'taki yürüyüşlere güçlü katılım sağlamaya çağırarak, şöyle dedi:

"14 Aralık’ta Defend Rojava, Women Defend Rojava ve Rise Up for Rojava öncülüğünde gerçekleştirilecek 'Rojava için enternasyonalist başkaldırı ve yürüyüşleri' dünya çapında gerçekleştirilecektir. KCDK-E olarak halkımıza, halklara, kadınlara, çocuklara, demokrat, aydın, sol-sosyalist, insanım diyen herkese çağrımız; kesintisiz bir eylem ruhuyla sürece dahil olalım ve alanlarda yerimizi alalım. Herkesi seferberlik ruhuyla hareket etmeye, bulunduğu her yerde Avrupa halklarını enternasyonalist yürüyüşlere seferber etmeye çağırıyoruz."