KCDK-E: Çocuğuyla yaşlısıyla Den Haag’a, kirli savaşı durdurmaya!

KCDK-E, Kürdistan’da kimyasal silah kullanan Türk ordusu ilişkin OPCW’nin heyet göndererek yerinde denetlemesi talebiyle, 3 Kasım günü Den Haag’da bulunan OPCW binası önünde yapacakları eyleme, çocuğu yaşlısıyla herkesi katılmaya çağırdı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), uluslararası hiçbir sözleşmeye uymayan işgalci Türk devletinin savaş suçu işleyerek Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silah kullanmak suretiyle onlarca gerillanın şehadetine yol açtığını ve kimyasal gaz kullanarak köylerin boşaltılması politikasını devreye koyduğunu belirtti, bu vesileyle Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü OPCW’nin yerinde incelemesi talebiyle birçok ülkenin katılımıyla 3 Kasım günü Den Haag’da yapılacak yürüyüş için çağrıda bulundu.

 KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“Türk devleti’nin Suriye ve Irak’taki işgal saldırıları devam ediyor. Türk ordusu şu an Güney Kurdistan topraklarında on bin civarında askeri, 48 askeri karargahı, karakol ve helikopter pisti ile hiçbir uluslararası sözleşmeye uymayan şekilde işgalci konumunda bulunuyor.

Türk ordusunun 23 Nisan’da Güney Kurdistan’da başlattığı işgal ve katliam saldırıları sonuçsuz kalmış, buna rağmen uluslararası kuralları ve hukuku hiçe sayarak savaş suçu işlemiş, Metîna, Avaşîn ve Zap’ta defalarca kimyasal bombalar kullanarak ve onlarca gerillanın şehadetine yol açmıştır.

Türk devleti bu kirli savaşı sadece gerilla alanlarına yönelik sürdürmemiş, yerleşim yerlerini de kimyasal gazlarla bombalayarak Güney Kürdistan’daki köylerin boşaltılması politikasını devreye sokmuştur.

Başta Avrupa’daki ulusal parlamentolarda, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nda bu duyumlar ve şikayetler gündeme getirilmiştir.

Kürt halkı, Avrupa ve Kürdistan’da birçok eylemle Türk devletinin kimyasal bomba kullandığını belirterek protesto eylemleri düzenlemektedir.

Bu kadar bilgi, belge ve şikayete rağmen BM, AB, AK ve OPCW’nin harekete geçmemesi, işlenen bu insanlık suçlarına ortaklık anlamına gelmektedir.

Zehirli ve boğucu gazların kullanımı hakkındaki şikayet ve suç duyurularını yerinde incelemek ve buna karşı tedbir almak OPCW’nin asli görevidir. OPCW örgütü, Türk devletinin Kürtlere karşı kimyasal gaz kullanmasına derhal engel olmalı, insanlığa karşı daha fazla savaş suçu işlenmesine müsade etmemelidir.

KCDK-E olarak Kürdistanlıların somut talebi olan OPCW’nin acilen Zap, Metîna ve Avaşîn’de incelemede bulunmak için bir heyet göndermesini talep ediyoruz.

Avrupa kamuoyu, sivil toplum örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, parlamentolar, aydınlar, sanatçılar, gazeteciler bu insanlık suçuna engel olmak ve saldırıları durdurmak için harekete geçmelidir.

KCDK-E olarak 3 Kasım’da Hollanda’nın Den-Haag kentinde bulunan OPCW önünde; Kuzey Fransa, Almanya NRW Eyaleti, Belçika ve Hollanda’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının katımıyla gerçekleştireceğimiz eyleme kadın, çocuk, yaşlı, genç, demokrat, savaş karşıtları, ekolojist hareketleri, kadın örgütleri ve tüm herkesi çağırıyoruz.”

3 KASIM’DA DEN HAAG’DA OPCW ÖNÜNDE

Eylem için, saat 13.00’da, Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag adresinde bulunan Lahey Adalet Divanı binası önünde bir araya gelinecek ve buradan

Johan de Wittlaan 32, 2517 JR, Den Haag adresinde bulunan OPCW binası önüne kadar yürüyüş, ardından da miting düzenlenecek.