İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına tepkiler devam ediyor. 23 Ekim günü (Yarın) Belçika'nın başkenti Brüksel'de KCDK-E öncülüğünde merkezi bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşe ilişkin açıklama yapan KCDK-E, Rojava işgalinin ABD, Rusya ve Türk devleti tarafından ortak planlandığını belirtti. Dünya kamuoyunun da bu gerçeği bildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “9 Ekim’de başlayan Rojava işgal girişimi ABD, Rusya ve Türkiye'nin anlaşması sonucu gelişmiş, Kürt halkına soykırım yapmaya dönük bir saldırıdır.
Bu soykırım saldırısına karşı Serêkaniyê'de gösterilen efsanevi direniş, Kürt halkının ortaya koyduğu ulusal tutum, Dünya çapında halkların verdiği büyük destek ile Rojava'yı işgal girişiminde bulunan güçler, kelimenin tam anlamıyla tesir olmuştur. Dünya kamuoyu, ABD, Rusya ve Türk faşizminin ortak planlaması ile bu işgal ve katliamın gerçekleştiğini görmüştür. Bu temelde ilk defa Kürt halkı etrafında küresel bir dayanışma ortaya çıkmıştır.
Kürt halkı etrafında oluşan Küresel dayanışma tarihin en büyük kazanımını sağlamıştır. Tarihte ilk defa bir direniş etrafında tüm dünya tek yürek olmuştur. Kürdün dostu yoktur söylemi artık anlamsızdır. Tüm dünya halkları, vicdanı Kürtlerin dostudur, yürekleri Kürt halkı ile atmaktadır. Serêkaniyê direnişi bir ulusal ve insanlık direnişine dönüşmüştür."
ANLAŞMA YOK İŞGAL VAR
Serêkaniyê ve Girê Spî işgalinin kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, "İşgalciler ve komplocular Rojava'yı terk edene kadar direnişimiz devam edecektir. Oluşan ulusal, uluslararası kamuoyu soğutulmadan ilk günkü gibi eylemlerimize devam etmeliyiz. İşgalciler Rojava'dan çekilene kadar kesintisiz olarak eylemlerimizi sürdürmeliyiz. Bu açıdan yaptığımız planlama olduğu gibi devam edecek. Her ülke eyalet, şehir ve alan yönetimi yeni planlama yaparak gece-gündüz işgale karşı mücadeleyi devam ettirecektir. Eylemsiz tek bir günümüz olmayacak, soykırım, etnik temizlik sürdükçe, işgalciler gidene kadar aralıksız küresel çapta eylemlere devam edilecek. Moralimiz şimdi daha yüksek.
Bugün küresel, ulusal, dünya basını, dünya siyaseti yanımızda. Hiç olmadığı kadar güçlüyüz, moralliyiz, büyük zaferin, devrimin tüm olanakları Serêkaniyê direnişinde ortaya çıkmıştır. Serêkaniyê'nin işgali, komplocu güçlerin en büyük hatası olacaktır, göstereceğimiz direnişle ne Trump, ne de Erdoğan bir daha iktidar görmeyecektir. Anlaşma denilen gerçeklik Kürtleri razı edip kendini kurtarmadır. Anlaşma yoktur, işgal vardır, soykırım vardır, etnik temizlik vardır. İşgale karşı direniş olduğu gibi büyüyerek devam edecektir" ifadeleri yer aldı.
BM GÜÇLERİ DEVREYE GİRMELİDİR
"Rojava'da yaşayan Kürt, Asuri, Ermeni, Keldani, Arap, Êzidî, Alevi, Hristiyan halkının kendi topraklarından sürülmesine asla izin vermemeliyiz" denilen açıklamada, "Küresel ve ulusal direniş cephesi kadar dünya siyaseti de bu işgali kabul etmiyor. Ulusal ve küresel direnişi sürdürmemiz durumunda, işgalciyi kovmak çok kısa bir sürede gerçekleşebilir. KCDK-E olarak 'Defend Rojava'nın 23 Ekim 2019 günü Brüksel'de düzenleyeceği Avrupa Merkezi yürüyüşe kendine insanım diyen, onur, vicdan sahibi herkesi çağırıyoruz.
Tüm ülkelere, uluslararası kurumlara ve kamuoyuna işgali ve jenosidi durdurmak için aşağıdaki taleplerde bulunuyoruz.
1. Türk devleti, işgal ettiği Kuzey Suriye-Rojava topraklarını derhal terk etmelidir.
2. Etnik temizlik ve jenosidi engellemek için uluslararası güçler hava sahasını derhal kapattırmalıdır.
3. Tüm Rojava sınırı boyunca, Türkiye ile QSD arasında güvenli bölge için BM güçleri derhal devreye girmeli ve bu sorumluluğu üzerine almalıdır.
4. Sivil katliamlar ve kullanılan kimyasal silahlarla ilgili olarak uluslararası bir mahkeme kurulmalı ve kurulacak bu mahkemede Erdoğan yargılanmalıdır.
5. Türk devletine silah ve ekonomik ambargo uygulanmalıdır.
6. Başta NATO olmak üzere uluslararası kurumlar, Türkiye’nin üyeliğini durdurulmalıdır.
7. Savaşı finanse etmemesi için Türkiye’ye dönük turizm boykotu ve Türk malları boykot edilmelidir.
Eylemin yapılacağı Adres: Koning Albert-ll Laan 15, 1210 Brüksel