KCDK-E bileşenlerinin Öcalan nöbeti 6’ıncı gününe giriyor

Avrupa’daki Kürt kurum temsilcileri Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ndeki 5’inci günlerini geride bırakırken, Öcalan’ın fikirleri ve mücadelesi anlatılıyor.  

25 Haziran 2012’den bu yana Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Pazar günü PYD’liler devralmıştı. Pazartesi gününden bu yana ise, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) bünyesindeki kurumların eşbaşkanları nöbette yerlerini almışlardı.

AKTİF BİR BİÇİMDE BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Eylemlerinin 5’inci gününde de oldukça aktif bir şekilde Öcalan’ın özgürlüğü için bilgilendirmeler yapan kurum temsilcileri, çok sayıda bildiri dağıttılar. Eylemciler gün boyunca yüzlerce kişiyle doğrudan diyalog imkanı yakalayarak, Öcalan’ın mücadelesini anlattılar.

KCDK-E bileşenlerinin eylemine dün Fransa, Almanya ve İsviçre’nin çeşitli kentlerinden gelen Kürdistanlı ve Türkiyeliler de destek ziyaretinde bulundular.

Eylemciler ayrıca değişik aralıklarla yaptıkları kısa toplantılarda Kürdistan’daki son durum ve AKP faşizmine karşı verilen direniş üzerine değerlendirmelerde bulundular. Ayrıca Öcalan’ın özgürlüğüne yönelik eylemlere ve yapılabileceklere dair görüşler paylaşıldı.

KARTAL: SEROK’SUZ YAŞAM OLMAZ

Eylemde yer alan Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, 6 yılını aşan eylemde yer alan tüm bireylere teşekkür ederken, Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkı için önemine vurgu yaptı. Dört parça Kürdistan ve ülke dışındaki Kürtlerin ‘Öcalan’sız yaşam olmaz’ şiarıyla hareket ettiklerini  söylerken, Öcalan’ın özgürlüğünün taviz verilmez olduğunun altını çizdi.

Kartal, Öcalan’ın özgürlüğüne kadar bu mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

7’İNCİ YILINA GİRDİ

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’de Öcalan’a yönelik ağır tecrite dur demek ve özgürlüğüne yönelik duyarlılık oluşturmak amacıyla başlatılmıştı. Eylemin öncesinde Şubat 2012’de Cenevre’den Strasbourg’a uzun yürüyüş düzenlenmiş, Mart ve Nisan aylarında ise 52 gün süren bir açlık grevi düzenlenmişti. Bu açlık grevine Avrupa’daki çok sayıda kurum temsilcisi ve siyasetçi katılmıştı.

Daha sonra başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nde geride kalan 6 yılda sayıları yüz binlerle ifade edilen bildiri, kitapçık ve broşür dağıtılırken, Öcalan’ın görüşleri neredeyse dünyanın onlarca ülkesinden insanlara ulaştırılmıştı.

Nöbet eylemine bugüne kadar 314 grup içerisinde 2 bine yakın kişi katılım gösterirken, sanatçılar, siyasetçiler, medya çalışanları ve Avrupalı Kürt dostları bizzat nöbette yerlerini almıştı.