KCDK-E bileşenlerinin Öcalan nöbeti ikinci gününü geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta PYD üyeleri sürdürürken, KCDK-E bileşenlerinin yöneticileri de dünden bu yana nöbet eyleminde yerini alıyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 6’ncı yılını dolduran Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 314’üncü haftasında Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyeleri üstlenmişti. Grupta Dersim Alali, Yussif Alzin, Ehmet Behri ve Abed Al Rahim isimli PYD’liler bulunuyor.

Pazar günü eylemi üstlenen PYD grubu üyeleri, Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eylemin önemine dikkat çekerken, 2 yıla yakın bir süredir kimseyle görüştürülmeyen Öcalan’ın durumundan endişe duyulduğunun altını çiziyor. PYD’liler, Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerin süreceğini vurguluyor.

KCDK-E BİLEŞENLERİNİN EYLEMİ SÜRÜYOR

Öte yandan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) bileşenleri, nöbet eyleminin 6’ıncı yılının dolduğu dünden bu yana eylem alanındalar.

Dün yapılan açıklamayla bir hafta boyunca nöbete dahil olan KCDK-E bileşenlerinin eşbaşkanlarına Süryani halkının temsilcileriyle Güney Kürdistan’dan YNK ve Goran’ın milletvekilleri de eşlik ediyor.

Bugün ilk olarak bir seminerle 24 Haziran seçimlerini değerlendiren eylemciler, yarın ise halk meclis ve kongrelerini ele alacak.

KCDK-E bileşenlerinin eşbaşkanlarının eylemine Almanya’nın Freiburg, Kehl, Offenburg ve Stuttgart kentlerinden gelen Kürdistanlılar da destek verdi.

Eylemcilere destek veren Güney Kürdistan Parlamentosu üyeleri Şerko Hemo Emin (Goran) ile Salar Muhamed (YNK) de, AK’de yaptıkları görüşmelerde Öcalan’ın durumuna dikkat çekiyorlar.

Yarın ise eylemcilerin saat 11.00’de Öcalan için düzenlenen uzun yürüyüş ile açlık grevleri eylemcilerinin de katılacağı bir basın toplantısı ypaılacağı bildirildi. Açıklamaya Avrupalı bazı Kürt dostu parlamenterlerin de katılacağı öğrenildi.

Dün bir açıklamayla bir haftalık nöbetlerine başlayan KCDK-E bileşenleriyle Süryani ve Türk halklarından temsilciler şunlardı:

Fatoş Göksungur (KCDK-E)

Yüksel Koç (KCDK-E)

Güney Kürdistan Parlementosu’ndan Şerko Hemo Emin (Goran) ve Salar Muhamed (YNK)

Yakup Nuhomo (ESU ( Avrupa Süryaniler Birliği)

Nazlı Turan (TJK-E)

Tuncay Yılmaz (SYKP Avrupa Temsilcilerinden)

Tahir Koçer (NAV-DEM Eşbaşkan)

Cuma Alak (İsviçre Kürt Demorkatik Toplum Merkezi Eşbaşkanı)

Gülay Tolu (AvEG-KON)

Dersim El Ali (PYD)

İmam Canpolat (1999’da Avrupa’dan Giden Barış Grubu üyesi)

Ali Saçık (NAV-YEK)

Ahmet Remo (KOMA)

Mele Salih (CIK)

Murat Ceylan, (KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı)

Strasburg, Stuttgart, Heilbronn, Esslingen, Ludwigsburg, Dortmund ve Giessen Kürt Demokratik Toplum Kongreleri eşbaşkanları.