KCDK-E, direnen kadınları selamladı

KCDK-E, 25 Kasım vesilesiyle direnen kadınları selamlayarak, Türk devleti ve DAİŞ zihniyetinin kadınlar için tehdit olduğuna dikkat çekti.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Mirabal Kız kardeşlerin çığlığıyla şiddette karşı mücadeleyi büyüten, direnen ve geliştiren tüm kadınlara selam olsun" dedi.

'BARBARLIĞA KARŞI DİRENİŞ SÜRÜYOR'

Açıklamada, erkek egemenlikli ulus devlet sisteminde kadınların katliam, tecavüz, şiddete uğradığına dikkat çekilerek, Rojava'daki kadın devrimi selamlandı.

Kadınların dünyanın her yerinde direnişlerini büyüttüğüne vurgu yapılan açıklamada, ortak mücadelenin önemine değinildi.

"Rojava devrimini yaratan özgürlükçü, eşitlikçi demokratik, ekolojik sistemin karşısına yeniden DAİŞ zihniyetini diken, Rojava işgali ile getiren ulus devletçi kapitalist modernitenin ta kendisidir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, katledilen Hevrin Xelef anıldı.

KCDK-E, açıklamasının sonunda, "Kapitalist barbarlığın tüm bu tehditlerine karşı basta Kürdistanlı kadınlar olmak üzere, dünyanın dört bir yerinde kadın direnişi sürüyor" mesajını da verdi.