KCDK-E: Paris Katliamı'na karşı alanları dolduralım!

KCDK-E, Paris'te Türk devletinin katlettiğini, Fransa'nın da katliamın üstünü örtmeye çalıştığını belirtti, herkesi alanları doldurmaya çağırdı.

KCDK-E eşbaşkanları, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Oslo görüşmeleri ve yine Reber Öcalan’la İmralı’da sürdürülen müzakere sürecine tekabül eden bu planlı cinayet üstü örtülerek kapatılmak istenen ve tüm izlerin Ankara, Fransa ve Avrupa üçgeninde ortaya çıktığı bir katliamdır" denildi.

'TÜRK DEVLETİ KATLETTİ, FRANSA ÜSTÜNÜ KAPATTI'

"3 kadın devrimciyi katleden faşist Türk devletinin tetikçisi Ömer Güney Ankara’dan verilen emirle alçak planı hayata geçirmiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Paris’in ortaya yerinde gerçekleştirilen bu katliam sonrası, Fransız savcı tarafından yürütülen tüm soruşturmalar, açık-seçik MİT ve Ankara’yı gösteriyordu. Yıllarca süren ve Fransız devleti tarafından zamana yayılan soruşturma kasıtlı olarak bugüne kadar uzatılarak sonuca kavuşturulmamıştır.

Yıllarca süren adalet arayışına karşın ne Avrupa ne de olayın gerçekleştiği Fransa bir adım dahi yol almadığı gibi dosyayı kapatmıştır. Katil Ömer Güney’in 17 Aralık 2016 tarihinde Paris’teki bir hastanede şaibeli bir bicimde öldüğü ilan edilerek katliamın üstü örtbas edildi. Fransa devleti tarafından dosya hukuksuzca kaldırıldı.

Üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesi üzerinden 9 yıl geçti. Fransa kendi topraklarında işlenen bu alçak cinayeti aydınlatmak yerine üstünü örterek kapatmayı tercih etti.

Oysa bu katliamın 14 Ocak 2014'te basına sızdırılan belgede infaz emrinin Türk MİT’i tarafından verildiği net ortaya konulmaktaydı.

9 yıldır üç Kürt kadın devrimcinin ailelerinin avukatları, fiilen kapatılan bu davanın yeniden açılarak gerçeklerin ortaya çıkması için tüm çabalarını sürmektedir. Davanın kapatılması uluslararası çapta bir hukuk skandalı olarak tarihe geçmiştir.

Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, televizyonun katıldığı bir televizyon programında Paris’te üç Kürt kadın siyasetçinin MİT tarafından katledildiğini açıkça itiraf etmiştir.

9 Ocak 2013 tarihinden bu yana başta Kürt kadınları olmak üzere Kürdistanlılar, Avrupa kadın hareketleri ve dostların yürüttüğü hukuk mücadelesi ve diplomasi alanında sürekli gündem yapması ve sürekli eylem halinde süren adalet arayışları devam etmektedir.

'EYLEMLER ISRARLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMELİ'

Üç Kürt kadın devrimcinin katliamının uluslararası boyutu ve katillerinin de cezasız kalmaması için Avrupa sürdürülen adalet arayışı ve eylemler ısrarlı bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Diktatör Erdoğan rejiminin gerçekleştirdiği bu katliamın yargısız ve cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz.

Uluslararası bir hukuk skandalı olan Paris Katliamının bir an önce aydınlatılması, davanın yeniden açılması, Fransa hükümetinin ailelerle derhal görüşerek kendi toprakları içinde gerçekleşen bu katliamdan dolayı ailelerden özür dilemelidir.

Bu cinayetle Sakine Cansız şahsında Kürt kadın mücadelesi ve direnişi hedeflenmiştir."

YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGLERE ÇAĞRI

Açıklamanın sonunda şu çağrı yapıldı:

"Avrupa Kürt kadın hareketi TJK-E öncülüğünde bu yıl Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilecek 'Adalet Karanlıkta Kaldıkça Fransa Suçludur' şiarıyla 5 Ocak’tan itibaren başlayan ve 8 Ocak'ta Avrupa ve dünyanın birçok merkezinde sürecek yürüyüş ve protesto mitinglerini KCDK-E olarak sahipleniyoruz. Halkımızı ve dostları ve alanları doldurmaya çağırıyoruz."