KCDK-E: Paris Katliamı'na karşı her yerde eylemdeyiz

Paris'te katledilen Kürt kadın devrimcileri anan KCDK-E, Türk ve Fransız devletlerinin suçuna işaret etti, 6-9 Ocak'ta alanlara çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Paris Katliamı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013'te kadın düşmanı Türk devleti tarafından katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i saygıyla anıyoruz" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"8. yılına giren katliamın tek faili olarak yakalanan ve yargılanacak olan Ömer Güney'in, davanın görüleceği 23 Ocak öncesi cezaevinde ölmesi normal bir ölüm olmadığı gibi, bu alçak cinayetin arkasında Türk devletiyle birlikte uluslararası güçlerin varlığının açık bir kanıtı olmuştur.
Ömer Güney’in ölümüyle, katliamın MİT tarafından işlendiğinin, aynı zamanda Fransa istihbaratı şahsında Fransız devletinin birlikte işlediğinin kanıtı ortadan kaldırılmıştır. Ömer Güney’in öldürülmesi katliamın aydınlatılmasını isteyen  kararlı ve önemli bir mücadele içerisinde olan başta Kürt kadınlarının, gençlerinin ve tüm Kürt halkının ve dostlarına karşı geliştirilen iradeyi tanımayan, yok sayan inkar yaklaşımıdır. Tıpkı Türk devleti gibi, bugün Türkiye’yi tam bir kaos, kargaşa ve faşizm içerisine koymuş olan faşist Erdoğan diktatörü ile ortak yaklaşım içerisinde bulunularak suça ortak olunmuştur.
Fransa ve Türkiye devletleri istihbarat örgütleriyle birlikte Kürt halkına karşı ortak bir inkar tutumu içerisine girmişlerdir. Bu durum başta Kürt kadınların, gençlerin ve tüm Kürdistanlıların, faşizme karşı ortak mücadele eden tüm güçlerin tepkisini, öfkesini, mücadele azmini bilemiştir. Bu durum haksızlığa, zulme ve katliama karşı daha güçlü bir mücadele içerisinde olmanın gerekçesi olmuştur.

'ALANLARDA KARARLILIĞIMIZI GÖSTERELİM'

Bu yüzden tıpkı katliamın işlendiği 2013 yılındaki gibi büyük bir öfke, tepki ve mücadele kararlılığı ile 6-9 Ocak tarihleri arasında TJK-E öncülüğünde dünyanın her tarafında gerçekleştirilecek eylemlerde yer alarak, Fransa devletine bu katliamın karanlıkta kalmayacağını haykıracağız.
Rêber Öcalan şu tespiti yapmıştı; ‘Ha Sakine’yi vurmuşlar, ha beni vurmuşlar; bu ikinci Dersim katliamıdır.' Kürt sorununun çözülmesini istemeyen, savaşta ısrarlı olanların, inkar ve imha siyaseti ile yola devam edileceğinin cevabı bu katliam olmuştur. Bu stratejinin Paris Katliamı şahsında görüldüğü gibi tüm Kürt halkı üzerinde her geçen gün derinleştirilerek bugüne kadar getirildiğini günbegün yaşamış bulunuyoruz. Tüm bunlara karşı verilen cevap; her günü, saati, anı mücadele ile dolu olan, mücadelenin yükseltilmesine hizmet etmiş olan kararlılık ve direnişle ortaya konulmuştur.
Kürt Kadın Hareketi TJK-E nin açıklamış olduğu eylem takvimine göre başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayan halkımız direnişini en üst seviyede göstermesi ve bu temelde tüm eylemlere güçlü katılım sağlamalıdır. Gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinglerde mücadele kararlılığı göstermeli, bu temelde katılım sağlamalıdır."