KCDK-E: Ulusal ve küresel mücadeleyle Erdoğan yenilir

KCDK-E, Rojava'daki işgalci saldırılara karşı ulusal ve küresel mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. KCDK-E, "Erdoğan faşizmini yenilgiye uğratabiliriz" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Türk devletinin Rojava'ya dönük işgalci saldırılarına karşı bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Soykırıma karşı ulusal ve küresel mücadeleyi yükseltelim; insanlık onurunu temsil eden Rojava Devrimi’ni ortak bir direnişle, küresel ayaklanmayla sahiplenelim" vurgusunda bulunuldu.
Açıklamada, "KCDK-E ülke, federasyon, DTM eşbaşkanları ve bileşen temsilcilerinden oluşan 200 kişiyle olağanüstü Rojava tek gündemle toplantı yaptı. 9 Ekim’den bugüne kadar olan süreci değerlendirdi ve TC’nin Rojava’da gerçekleştirmek istediği soykırıma karşı neler yapılması gerektiğini tartıştı" bilgisi verilirken, şunlar kaydedildi:

'ULUSAL BİRLİK GÜÇLENİYOR'

"ABD Başkanı Trump, aldığı kararla Türkiye’nin Kürdistan’da soykırım gerçekleştirmesinin önünü açarak, bu kirli politikaya ortak olmuştur.
Kürdistan halkına karşı yürütülen etnik temizlik amaçlı savaş politikasının Trump, Putin ve Erdoğan'ın iş birliği ile gerçekleştiği görülmektedir. Kürdistanlılar, bu saldırıyı kendi onuruna ve toprağına yapılmış bir saldırı ve soykırım olarak görerek karşı koydular. Bugüne kadar tüm parçalardaki farklı görüşteki Kürdistanlılar ulusal birlik ruhu ile kesintisiz biçimde seferber olmuştur. Kürdistanlılar görüş farklılıklarını bir tarafa bırakmış, birliğe ve direnişe geçmiştir. Kelimenin tam manasıyla yıllardır gerçekleşemeyen ulusal birlik tabandan gelen güçle gerçekleşmiştir.
Barbar DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadeleyi unutmayan dünya halkları ve toplumun tüm katmanları duyarlılık içerisinde ayağa kalkmışlardır. Liberaller, barış hareketleri, sosyal demokratlar, kilise çevreleri, sosyal demokratlar, kadın hareketleri, çevreciler, sol ve sosyalist gruplar son derece duyarlı bir şekilde bu soykırımı görerek karşı durmuşlardır. 'Rojava onurdur, onura sahip çıkalım' şiarı ile enternasyonalist sahiplenmeyle eylemlere katılmış, her yerde öncülük yapmışlardır.
Toplumun tüm bu kesimlerinin oluşturduğu Defend Rojava Platformu ülke ve şehirlerde oluşturarak, kesintisiz biçimde sürekli her gün eylem ve direnişlerle sahiplenilebileceği gösterilmiştir.
DAİŞ çetelerini insanlığın başına bela eden diktatör Erdoğan ve çetelerine karşı QSD, YPG, YPJ’nin tarihi direnişi çeteleri yenilgiye uğratarak dünya insanlığında büyük bir sempati kazandı. Rojava’da inşa edilen Demokratik Ulus paradigması, halkların, inançların, kadın özgürlükçü çizgisi tüm dünyada büyük bir umut yarattı. Amerika’dan, Afrika’ya, Japonya’dan Avrupa’ya kadar insanlık Rojava’yı, özgürlüğü, alternatif dünyayı koruyalım ve savunalım şiarı ile küresel eylemlerle Rojava’yı sahiplenmiştir.

'DAİŞ'İ YENİDEN BELA ETMEK İSTİYOR'

Yeni Osmanlıcılık hayalleri kuran Erdoğan, Bahçeli, Perinçek öncülüğündeki katliamcı ekip, Türk devleti, ve DAİŞ çeteleri Kürtlere, Asurilere, Araplara, Alevi, Êzidî, Hıristiyan, barış ve huzur içinde yaşamak isteyen herkese topyekûn olarak saldırarak boyun eğdirmek istemektedirler.
Diktatör Erdoğan DAİŞ çetelerini yeniden dünya halklarının başına bela etmek için özel çaba sarf etmektedir. Soykırımcı Türk ordusunun barbar çeteleriyle yaptığı bombardımanlar sonucu 700’den fazla DAİŞ çetesi hapishanelerden kaçmıştır.
Trump aldığı kararla soykırımın önünü açmıştır, Türk devletini cesaretlendirmiş, adeta suça ortak olmuştur. Uluslararası güçlerin takındığı zayıf duruş ve alan açma soykırımcı bir sürecin önünü açmıştır. Böylece uluslararası komplo yeni aşamaya geçerek Kürt halkının soykırımına dönüşmüştür.

'DİRENİŞ KAZANDIRIR'

Bu katliam politikası Kürdistan’ın tüm parçalarını ve halkımızın bedel ödeyerek yaratığı tüm kazanımlarını yok etmeyi hedeflemektedir. Bu saldırı ve tehlikenin bilincinde olarak halkımız ve dostlarımızın geliştirdiği bu destansı direnişi örgütlülüğe dönüştürmeliyiz. Toplum merkezlerimizde hem ulusal ve hem de enternasyonalist cepheyi örgütleyip büyüterek faşizmi yenilgiye uğratarak, diktatör Erdoğan’ı tarihin çöp tenekesine atmanın kararlılığı seferber olmalıdır. Herkes görev ve sorumluluk üstlenerek sömürgeciliğe örgütlü bir cevap olmalıdır. Ancak bu şekilde AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğrayacak ve halklarının direniş zaferi kazanılacaktır.

ÇAĞRILAR

KCDK-E olarak ulusal birliğini oluşturan, ulusal direnişini ortaya koyan Kürdistanlılara çağrı yapıyoruz; Rojava insanlık onurudur şiarını büyütelim, ulusal birliğimizi kalıcılaştıralım.
Yine Rojava direnişini sahiplenen dünya insanlığına çağrımız, insanlık değerlerine sahip çıkmaları ve soykırımın önüne geçmeleridir. Rojava halklarının yanında seferber olarak, direnişi kesintisiz sahiplenerek Erdoğan faşizmini yenilgiye uğratana kadar kararlılıkla mücadeleyi birlikte yükseltmemizdir.
KCDK-E olarak, başta tüm meclislerimizi, çalışan ve bileşenlerimizi, yurtsever halkımızı, tüm Kürdistanı güçleri ulusal birlik ruhuyla  seferber olmaya çağırıyoruz. Tüm enternasyonalist güçleri Rojava’yı sahiplenmeye ve 19 Ekim’de RiseUpRojava (Rojava için ayağa kalk) sloganıyla direnişi sahiplenmeye ve küresel düzeyde ayağa kalk eylemlerine  katılmaya çağırıyoruz."