KCDK-E 'yarın geç olabilir' diyerek alanlara çağırdı

KCDK-E Başkanlık Divanı, “yarın çok geç olabilir” diyerek tüm Kürtleri ve dostlarını alanlara çıkmaya çağırdı.

KCDK-E, “acil eylem çağrısı” adı altında yeni bir açıklamada bulundu. Kobanê için olduğu gibi Serêkaniyê için de “an itibariyle” alanlara çıkmaya çağıran KCDK-E, şunları ifade etti:

“Serêkaniyê'de onur direnişi devam ediyor. Faşist Türk devleti ve IŞİD artıklarından oluşturduğu paralı çeteleri barbarca saldırmaktadır. Top, füze ve uçaklarla bombaladığı sivil halka ve savaşçılara saldırmaktadır.”

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Büyük bir sivil katliamının gerçekleştiği Serêkaniy3e direnişini kendi direnişimizle buluşturmak için Avrupa'da bulunan halklar ve dostları an itibarıyla sokaklara dökülmelidir. her ülke parlamentosunun, sivil toplum ve resmi kurumlarının önünde birikerek ayrılmamaları temelinde çağrıda bulunuyoruz. Nasıl ki Kobanê'yi koruduksa Serêkaniyê'de koruma ve savunma hem görevimiz hem de namus borcumuzdur. Gece ve gündüz direnerek, sokaklarda ve resmi kurumlarının önünde kalarak, ülke hükümetlerine baskı uygulayarak Serêkaniyê'de kahramanca direnen direnişçilerin ve halkımızın yanında olmalıyız. Gün bugündür, namusa, vatana, toprağa ve halkımıza sahip çıkma ancak bugün olabilir. Yarın çok geç olabilir!”