KDP pususunda şehit düşen Şoreş Mardin Roma’da anıldı

Xelîfan’da KDP güçlerinin pususunda şehit düşen 7 gerilla arasında olan Hakim Acar (Şoreş Mardin) için Roma'da anma etkinliği gerçekleştirildi.

İtalya’nın başkenti Roma’da, Xelîfan’da KDP güçlerinin pususunda şehit düşen 7 gerilla arasında olan Hakim Acar (Şoreş Mardin) şahsında Kürdistan şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Ararat Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anmaya, Milano, Toronto, Livorno, Rosette Florence’den Kürdistanlıların yanı sıra, Şoreş Mardin’i tanıyan İtalyan aileler de katıldı.

Etkinlik, Şoreş Mardin şahsında Kürdistan’da şehit düşen tüm özgürlük savaşçılarının anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Ardından konuşan İdris Güzel, Şoreş Mardin’in İtalya’da yaşayan Kürt toplumunda yurtseverlik kültürünü oturtmak için hizmet ettiğini, sağlık koşullarının elverişsizliğine aldırmadan mücadele ettiğini ifade etti. Şoreş’in gerilla direnişinin bir parçası olmak için Kürdistan dağlarına döndüğünü ve KDP’nin ihaneti yüzünden arkadaşlarıyla birlikte şehit düştüğünü hatırlattı.

KDP’nin ilk kez ihanet etmediğini, PKK savaşçılarının KDP eliyle şehit düştüğü çok sayıda olay yaşandığını hatırlatan Güzel, “Bu tür saldırılara tahammülümüz kalmadı. Gerekirse tüm emperyalist devletlere ve işbirlikçilerine karşı olduğu gibi KDP’ye karşı da savaşırız” dedi.
PKK’nin bir şehitler partisi olduğunu vurgulayan Güzel, yurtsever Kürt halkı olarak her zaman şehitlerin aydınlattığı yolda yürüdüklerini ifade etti. Güzel, “Bugün bu ağır saldırılara karşı şehitlerimizin yolunda yürüyerek direniyoruz ve mutlaka kazanacağız” diyerek sözlerini bitirdi.

Ardından Dersim coğrafyasında Şoreş Mardin’le kalan yoldaşlarının gönderdiği mektup okundu.

Etkinlik “Şehîd namirin” ve “Bimre xiyanet” sloganlarıyla sona erdi.