Kıbrıs'ta Kürtler ve dostları işgale karşı yürüdü

Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde Defend Kürdistan (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi’nin çağrısı ile bir araya gelen Kürtler ve dostları, Kıbrıs’ın Türk işgali altındaki parçasının sınırına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Defend Kurdistan İnisiyatifi’nin çağrısı ardından Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin öncülüğünde Lefkoşa Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen Kürtler ve dostları buradan sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte YPG, YPJ, PKK bayrak ve flamaları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Eylemde sık sık, “Kahrolsun faşizm”, “Kahrolsun işgalci TC”, “Biji serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.

Burada okunan bildiri de Barış Grupları’nın Almanya ve KDP tarafından engellenmesi sert bir dille eleştirilerek, Türk devletinin bu savaş politikalarının, başta Almanya olmak üzere birçok uluslararası gücün ve KDP desteğini de açığa çıkardığı ifade edildi.

Bildiride sömürgeci Türk devletinin Kürt halkının tüm kazanımlarına saldığı ve Kürdistan’ı işgal ederek yeni osmancılık hayelerini hayata geçirmek istediğine vurgu yapıldı.

Hangi parça ve siyasi görüşte olursa olsun her onurlu Kürdistanlının yapması gerekenin sömürgeciliğe karşı Kürt halkının onurunu ve değerlerini korumak olduğunun altı çizildi.

Kürt siyasetçi Lezgin Serhat ise KDP’nin Türk devleti ile ortaklığına tepki göstererek bu çizginin Kürdistan’ı işgalcilere peşkeş çektiğini ifade etti.

Serhat, “Gerilla Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ederken, kahramanca direnirken, ihanet çizgisi devreye girmiştir. Bu ihanet çizgisine karşı gerillanın yanında Kürt halkı tavrını ortaya koymuştur koyacaktır. Kürt halkını işgalcilere peşkeş çeken zihniyet Kürdistan topraklarından sökülüp atılacaktır” dedi.

Eylem ‘Kahrolsun ihanet’ sloganları eşliğinde sona ererken, eylemlerin süreceği mesajı verildi.