Kiel'de diriliş günü kutlaması-YENİLENDİ

Kiel’de diriliş günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Almanya'nın Kiel kentinde diriliş bayramı düzenlenen gece ile kutlandı.

Yüzlerce Kürdistanlı bir araya geldiği Mega Düğün Salonu'nda yapılan kutlamaya, Kürt dostları da katıldı. 
Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (DKTM) organize ettiği etkinliğin salonu, baştan başa Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitiren öncülerin posterleriyle donatıldı.

Saygı duruşunun ardından Kiel DKTM bünyesinde sanatsal faaliyet yürüten Koma Stêrk Çocuk grubu sahne aldı.

Kiel DKTM Eşbaşkanı İhsan Varto gecenin anlam ve önemine atfen bir konuşma yaptı. Varto; "Haki Karerlerden günümüze dek şehit düşen tüm yoldaşlarımızı bir kez daha huzurunuzda saygi ve minnetle anııyorum. PKK hareketı ezilen, horlanan ve yok edilmek ıstenen Kürt halkının isyan çığlığı olarak tarih sahnesinde yerini aldı. PKK hareketini bitirmek isteyenlerin kendileri bitiyor. Kürt halkına diz çöktürmek isteyenler, bu halkın önünde diz çöküyor. Bizler de şehitlerimize layık olmanın çabası içinde olmalıyız" diye konuştu.

HDP Hakkari eski Miletvekili Nihat Akdoğan ise şunları vurguladı: "PKK hareketi Kürt halkının onur mücadelesidir. Kürt halkının özgürlüğü için binlerce evladımız hiçbir kaygıya düşmeden canını verdi. Bugün başımız dik siyaset yapabiliyorsak bunu kahraman şehitlerimize borçluyuz. Şehadetleri dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor."

Yapılan konuşmaların ardından Koma Stêrk, Delav û Botan, Ceger Reş, Tuncer Yalınkılınç ve Baran ve Sait ikilisi sahne aldı.

Kutlama etkinliği sinevizyon gösterimi ve çekilen halaylarla son buldu.