Avrupa'da Kürtlerden, Türk devleti protestosu

Almanya’nın Kiel, Hildesheim, Fransa’nın Toulouse ve Hollanda'nın Den Haag kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı tecrit ve Kürdistan’daki saldırıları protesto edildi.

Almanya’nın Kiel kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, Kürdistan’daki saldırılar ve tutsakların serbest bırakılması için eylem düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde yapılan konuşmada Türk devletinin koronavirüs pandemisini fırsata çevirerek, Kürtler üzerinde kirli oyunlar oynadığı belirtildi.

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve binlerce tutsağın AKP/MHP faşist bloğu tarafından tecrit altında tutulduğu dile gelen konuşmalarda “Tutsakların serbest bırakılması için herkes sesini yükseltmelidir” denildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de gençler ve kadınların düzenlediği eylem ile Türk devletinin Kürdistan’da gerilla ve savaşçı mezarlarına yönelik saldırısı protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda TC faşizminin Kürdistan’dan elini çekene dek eylemlerin süreceği mesajı verildi. Eylem, “Katil Erdoğan”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarıyla sona erdi.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Türk devletinin mezarlıklara ve Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê bölgesine saldırısı protesto edildi.

Angouleme Meydanı’nda düzenlenen eylemde “Türkiye ve milislerinin planladığı saldırgan savaşı durdurun” pankartı açıldı.

“Türk devletinin Alevi toplumun üzerindeki baskısına karşı protesto ediyoruz” yazılı döviz ile mezarların yıkım fotoğrafları taşındığı eylem yapılan konuşmalar ve broşürlerin dağıtılması ile sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde ise Türk devlet güçlerinin Nusaybin ve Amed’de çocukları hedef alması protesto edildi.

Türk konsolosluğu önünde yapılan eylemde Soma Katliamı ile ilgili Ankara’da düzenlenen protesto eylemine polis saldırısı da kınandı.