Koç: Seferberlik ruhuyla yarın Strasbourg’daki mitinge katılmalıyız

Strasbourg’da 30 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde bulunan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Kürt, Türkiyeli ve Avrupalı tüm kesimlere yarın Strasbourg’da düzenlenecek merkezi miting için seferber olmaya çağırdı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle 30 gündür açlık grevinde bulunan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, yarın Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ile birlikte düzenleneyecekleri Avrupa merkezi mitinginin önemine dikkat çekti.

Koç, yarın Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) olduğu alanda düzenlenecek mitinge kitlesel katılım çağrısı yaptı.

‘SEFERBERLİK RUHUYLA YARIN BİR SERHİLDAN YARATMALIDIRLAR’

Yarın Leyla Güven’in açlık grevinin 70’inci, cezaevlerinin 32’nci, Hewlêr’de Nasır Yağız’ın 57 ve Strasbourg ile Galler’deki açlık grevlerinin 31’inci gününe ulaşacağını kaydeden Yüksel Koç, tüm Avrupa ülkelerindeki halkımız, dostlarımız seferberlik ruhuyla çalışarak, 16 Ocak’ta Strasbourg’da bir ‘serhildan’ yaratmalıdırlar.  Leyla Güven’in (açlık grevinde) geldiği 70’inci günün çok tehlikeli bir nokta olduğu bilinmektedir.  O yüzden de Leyla Güven’in sesinin, tüm açlık grevcilerinin sesinin Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’ne ulaştırmamız gerekir” diye konuştu.

TÜM KESİMLERE ‘SEFERBER OLMA’ ÇAĞRISI

Yarın AP ve AK’nin oturumlar nedeniyle açık olduğunu kaydeden Koç, “O yüzden herkesi seferber olmaya çağırıyoruz” derken, her bir Kürdistanlı’nın çevresindeki bireyleri yarınki mitinge katması çağrısını yaptı. Koç, Avrupalı Kürt dostlarının da eyleme katılması için çaba gösterilmesini istedi.

Devrimci-demokrat ve kendine insanım diyen herkese çağrı yaptığını söyleyen KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Gelin açlık grevi direnişçilerinin sesi olun; tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim. O yüzden herkesi 16 Ocak’ta (yarın) Strasbourg’a bekliyoruz. Herkes KCDK-E ve TJK-E olarak birlikte düzenlediğimiz bu mitingde olmalıdır” dedi.