Köln'de kadınlar Erdoğan'a karşı yürüdü

Köln'de yaşayan kadınlar, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı protesto etti.

Almanya'nın Köln kentinde dün akşam 8 kadın kurumu Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir miting ve yürüyüş düzenledi.

Miting ve yürüyüşe MLPD, ZORA, Komando Clara, Koucourage, Köln Viyan Kadın Meclisi, Yaşanacak Dünya, Sosyalist Kadınlar Birliği ve ADHK katıldı.

Merkezi tren istasyonu önünde bir araya gelen kurum temsilcileri, burada kısa birer konuşma yaptıktan sonra yürüyüşe geçtiler.

'ERDOĞAN KRİZİNE ÇÖZÜM İÇİN GELİYOR'

Köln'ün ilk kurulduğu sokaklarda yürüyen kadınlar, sloganlarla Erdoğan'ın Almanya'ya gelmesini kınadılar. 'Diktatör Erdoğan' sloganını atan kadınlar, Köln Altstadt'a kadar yürüdüler ve burada bir miting düzenlediler.

Koucourage'ın temsilcisi yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Meşale Tolu'nun serbest kalması Alman devletinin değil, bizim çabalarımızla gerçekleşti. Almanya devleti Türkiye'yi destekliyor. 7 bin Alman şirketi Türkiye'de. Türkiye'deki demiryolu ihalesi de Almanya'ya verildi. Almanya askeri yardımını da kısıtlamıyor. Erdoğan ekonomik krize çözüm için geliyor. Alman devleti de yardımı azaltmıyor. Bizim görevimiz burada Kürt kadınlarıyla çalışmak ve Türkiye'deki durumu dünyaya duyurmak. Kadın özgürlüğü için birleşmeliyiz."

'BİR DİKTATÖRÜ ALMANYA'DA İSTEMİYORUZ!'

Zora'nın temsilcisi de konuşmasında, "Türkiye'de Erdoğan faşizmi kadınlara gülmeyi bile yasaklamak istiyor. Ama on binlerce kadın yasaklara rağmen 8 Mart günü Taksim'e aktı. Ne kadar baskı ve yasak olursa olsun kadınlar mücadeleye devam ediyor ve biz Alman kadınları da onları destekliyoruz" diye belirtti.

Komanda Clara temsilcisi de "Bir diktatör kırmızı halılarla karşılanacak" diyerek Merkel hükûmetini eleştirdi. Temsilci, "Kürdistan'da DAİŞ'e karşı mücadele edenler burada kriminalize ediliyor. Erdoğan kadın düşmanı. Onun için ona karşıyız. Cumartesi Anneleri'ne plastik mermilerle saldıran, katil erkekleri koruyan bir diktatörü Almanya'da istemiyoruz" diye konuştu.

MLPD temsilcisi de konuşmasına YPJ bayraklarının Almanya'da yasaklanmasını eleştirerek başladı. Temsilci, "Erdoğan bütün ses çıkaranları korku, saldırı ve cezaeviyle susturmaya çalışıyor. Havaalanında grev yapan işçilere saldırdı. Buna rağmen milyonlarca insan Erdoğan'a karşıdır. Meşale Tolu'nun dediği gibi karanlıktan sonra ışık geliyor" dedi.