Köln’de Mayıs ayı şehitleri anıldı

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Young Struggle bu akşam Almanya’nın Köln şehrinde Mayıs ayı şehitlerini andı.

Almanya’nın Köln şehrinde Demokratik Toplum Merkezi’nde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Young Struggle gençlik hareketleri Mayıs ayı şehitlerini özel bir etkinlikle andı. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı anma etkinliğinde Mayıs ayında şehit düşmüş birçok devrimci hakkında konuşmalar yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti PKK’nin sembol şehitlerini anlattı. Haki Karer’in PKK’nin ruhunu oluşturduğunu belirten aktivist şunları söyledi: “Kuruluşu öncesinden itibaren enternasyonalist bir hareket olan PKK’de Haki Karer bunun en öne çıkan temsilcisidir. PKK, Haki Karer’in şehadetinin intikamı temelinde ve şehadetinin anısına kurulmuştur. O’nun yaşamı da şehadeti de militanlığın ve yoldaşlığın ölçülerini oluşturmuştur.”

TCŞ aktivisti konuşmasının devamında Halil Çavgun, Mehmet Karasungur, Dörtleri ile Gurbet Aydın’ı anlattı.

Etkinlikte daha sonra Young Struggle adına da bir konuşma yapıldı. Bu konuşmada 1995 Gazi Direnişi’nde devlet çetelerince kaçırılıp işkence edildikten sonra Mayıs ayında cenazesi bulunan Hasan Ocak ile Gezi Direnişi’nin sembollerinden Destan Temmuz (Ayşe Deniz Karacagil) anlatıldı.

Daha sonra ise 70’li yıllardan bu yana Alman solunu takip eden Holger söz aldı.

70’lerde ve 80’lerde Almanya ve Filistin’de faaiyet yürütmüş olan RAF (Kızıl Ordu Fraksiyonu) kurucularından Ulrike Meinhof’u anlattı.

PKK’nin Filistin Şehitleri üzerine bir konuşmanın yapıldığı anmada ise 3 Mart 2018’de Efrîn Çağın Direnişi’nde şehit düştüğü geçtiğimiz günlerde açıklanan YPJ savaşçısı Nuda Çiya (Şehrîban Yıldız) anıldı. Aile adına yapılan konuşmada “Çok genç yaşta büyük mücadeleler verdi, O’nun şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” denildi.

Konuşmaların ardından etkinlik “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandı ve 5 Haziran’da Köln’de Çekdar Botan ve Lecwan Munzur’un anmalarının yapılacağı duyuruldu.