Köln HDP’den seçmene çağrı: Oyumuzu kullanalım

2 aydır canla başla seçim çalışmalarını yürüten HDP Köln Seçim Platformu üyesi Latif Paşahan, herkese oy kullanma çağrısında bulundu.

Türkiye ve Kürdistan’da yapılacak 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili seçimleri için Almanya, Avusturya ve Fransa’da dün oy kullanma işlemleri dün başladı.

Köln kentinde oylar Türkiye konsolosluğunda kullanılıyor. HDP’liler de seçimlerde 17 müşahit ve 5 görevli ile seçimleri takip ediyor. Diğer taraftan da dışarıda görev alan HDP’liler seçmene yardımcı oluyor. HDP Köln seçim Platformu üyesi Latif Paşahan da seçimde görev alanlardan biri. Seçim Platformu'nun Köln’deki Kürdistanlı ve Türkiyelilere oy kullanma çağrısını hatırlatan Paşahan, hedefimiz ilk 4 günde ciddi bir sayıya ulaşmak olduğunu ifade etti.

‘YARINA BIRAKMADAN OYUMUZU KULLANALIM’

Köln HDP seçim Platformu üyesi Latif Paşahan, 2 aydır seçim çalışmalarını yürüttüklerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu çalışmalar, seçimin ve oyumuzun önemi konusunda bir duyarlılık yarattı. Bugün ilk gün olması itibarıyla bu durum oy kullanmaya da yansıdı. Her seçimde ilk gün sakin geçiyor. Biz buradan HDP seçmenine sandığa gelerek oy kullanma çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bir oy çok önemlidir. Ülkemizde tek adam diktatörlüğüne son verilmesi için herkesin mutlaka oy kullanması gerekiyor. Eğer demokratik, özgür ve eşit bir yaşam istiyorsak oyumuz çok önemli. Bunu bugün burada kullanalım. Yarına ya da diğer haftaya bırakmadan bir önce gelip oyumuzu kullanalım."