KOMAW’dan KDP’ye açık mektup: Cenazeleri teslim edin!

Sêmalka’daki Barış Anneleri’nin yaklaşık bir aydır çocuklarının cenazelerinin iadesi talebiyle eylemde olduklarını hatırlatan KOMAW, KDP’ye annelerin çağrılarına karşılık vermesi yönünde çağrı yaptı.

Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW), KDP’nin Xelîfan’da kurduğu pusu sonucu şehit düşen gerillaların cenazelerinin, Sêmalka’da bekleyen ailelerine teslim edilmesini istedi.

KOMAW’ın Güney Kürdistan yönetimine hitaben yazdığı açık mektubu şöyle:  

İki ay önce 28-29 Ağustos 2021 gecesinde, 7 Kürdistan gerillasına Xelîfan alanında pusu kurmuştunuz. Sağ olarak kurtulan Haki Zilan, bu kirli ihaneti net olarak ortaya koymaktadır; 1 arkadaşının yaralı 5 arkadaşının ise şehit olduğunu ve her altısını alıp götürdüğünüzü belirtiyor.  

Bir müddet önce de yine aynı alana yakın yerde 3 HPG gerillasını, benzer şekilde pusuya düşürüp şehit etmiştiniz ve halen bunlar hakkında da bir bilgi vermediniz! 

Bu olumsuz tavrınıza karşı, bu Kürdistan fedaisi gerillaların cenazelerini almak için, Rojava-Başûr sınırındaki Sêmalka kapısında, Barış Anaları yaklaşık bir aydır eylemdedirler. 

Şimdi size, en başta da Başûr yönetiminin başı olan KDP başkanlarına, Şehit Aileleri Kurumu KOMAW olarak çağrımız şudur: Bu Barış Analarımız ile onlarla birlikte aynı talepte bulunan yurtsever Kürdistan halkının ve çok sayıda Kurdistanî örgüt, kurum ve şahsiyetin çağrılarına doğru cevap verin ve onların şehit evlatlarının cenazelerini teslim edin! 

Şu soruyla karşı karşıya olduğunuzu da hatırlatmak istiyoruz: Barış Analarımızın ve Kürdistan halkının irade ve isteğine kulak verip onurlu yol olan doğruyu mu seçeceksiniz, yoksa sömürgeci ve soykırımcı TC’nin istekleri doğrultusunda hareket edip, onursuz yolu seçip, ortak katliamlarınızı devam mı ettireceksiniz? 

Xelîfan şehitleri Şoreşlerin, Tolhildanların, Axînlerin, Brûsklerin, Serdemlerin ve Serwerlerin şahsında tüm Kürdistan şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, aileleri, arkadaşları ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”