KOMAW: Fransa devleti katliamı ortaya çıkarmalıdır

Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in şahadet yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KOMAW, "Kürt halkının beklentisi Fransa devletinin bir an evvel bu katliamı ortaya çıkarmasıdır" dedi.

Şehit Aileleri Kurumu KOMAW, PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in (Ronahi), şehadetinin 8. yıldönümüne ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Kürt halkının defalarca katliamlardan geçtiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez şahsında tüm özgürlük şehitlerini minnetle anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Üç Kürt kadının katledilmesini lanetliyor ve Kürt kurumları olarak bu katliam ortaya çıkana kadar takipçisi olacağız.

Kürtler defalarca hem bireysel hem de toplumsal olarak katliamlardan geçmiştir. Hala da katliamlarla yüz yüzedir. Bu katliamlar, barbar ve katliamcı güçlerin işgal ettiği Kürdistan topraklarında olmuştur fakat bu katliam çok daha farklı bir katliamdır. Katliamın demokrasi ve insan haklarının var olduğu söylenen bir Avrupa ülkesinde olması kabul edilemez bir durumdur. Kürt halkının beklentisi Fransa devletinin bir an evvel bu katliamı ortaya çıkarmasıdır. Ortaya çıkarmadığı müddetçe Kürtler halkı olarak Fransa devletine şüpheyle yaklaşacaklar, hep zan altında kalacaklardır.

Bu katliamların yaşanmaması için tek yol var, o da Kürtlerin kendilerine ve mücadelelerine sahip çıkmalarıdır. Bu katliam Kürt kadının ulusal mücadeledeki rolü ve gücünün ne olduğunu aslında net ortaya koyuyor. Bu üç arkadaşı şehadetlerinin 8. yıl dönümünde tekrar hürmet ve minnetle anıyor, bu işin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz."