KOMAW: 2021 özgürlük yılı olmalı!

Yeni yılı kutlayan KOMAW, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve halkın özgürlüğünün sağlanacağı bir yıl olmasını diledi.

Şehit Aileleri Kurumu KOMAW, yeni yıl vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.
Mesajda, "Ulusal kurtuluş mücadelemiz çok hassas ve önemli bir yıllı geride bırakmıştır. Kuşkusuz hem büyük kazanımlar elde edilmiştir, hem de büyük acılar yaşanmıştır. TC devletinin işgalci, katliamcı  ve kirli politikaları bu yıl da yoğun bir şekilde devam etmiştir. Ama halkımız ve demokrasi güçleri büyük bir direniş göstererek bu barbar saldırıları boşa çıkarmıştır" denildi.

ŞEHİTLER ANILDI

"Kuşkusuz bu kahramanca direnişlerde şehadetler de yaşanmıştır" vurgusunda bulunulan mesajda, şunlar da kaydedildi:
"Fakat geçmiş ulusal mücadele tarihimize baktığımızda, büyük emekler vererek faşizme karşı savaşan bu kahramanlar sayesinde bu halk ayakta kalmış ve ulusal mücadele bu düzeye ulaşmıştır. Bundan dolayı bizler bir bütün olarak bu kahraman şehitlere borçluyuz. Ancak bizlere bıraktıkları mirasa sahip çıkarak az da olsa borcumuzu ödemiş oluruz.
Dünyanın tüm devrim mücadelelerinde bedeller verilmiştir. Fakat Kürt ulusal mücadelesi çok daha büyük bedeller vererek bugüne gelmiştir. Öyle görünüyor ki bundan sonra da bedeller verilecektir. Çünkü savaştığın sistemler barbar ve katliamcı sistemlerdir. Varlıklarını bu kirli politikalar üzerine kurmuşlardır. Fakat inancımız şu ki bu halk meşru ve haklı mücadelesi ile özgürlüğünü elde edecektir.
Bu mücadelede en değerli varlıklarını yitiren şehit ailelerini de anmak temel bir sorumluluktur. Büyük bedeller vermişlerdir. Şehit ailelerimiz her zaman şehitlerin arkasında durarak en zor dönemde sahiplenmiştir.
Yeni bir yıla gireceğiz. Kürt Halk Önderi'nin ve halkımızın özgürlüğü için bir yıl olmasını diliyoruz. Bu vesileyle başta Kürt Halk Önderi'nin, özgürlük mücadelesi veren kahramanların, şehit ailelerinin, halkımızın yeni yılını kutluyor, özgürlük ve mutlu dolu yarınlar diliyoruz."