KON-MED: 14 Aralık'ta tüm gücümüzü gösterelim!

KON-MED, "Rojava için 14 Aralık'ta düzenlenecek yürüyüşlere tüm gücümüzle katılalım" dedi.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), bugün yazılı açıklama yaparak, 14 Aralık'ta Rojava için düzenlenecek yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

'TÜRK DEVLETİ ÇOCUK KATLİAMCISI'

"Türkiye Cumhuriyeti tarihi katliamlar tarihidir" diyen KON-MED, Roboski'den Rojava'ya kadar Türk devletinin çocukları uçaklarla katlettiğine dikkat çekti.
İşgalci saldırılara karşı her yerde direnişlerin sürdüğüne vurgu yapılan açıklamada, "14 Aralık’ta Defend Rojava, Women Defend Rojava ve Rise Up for Rojava öncülüğünde 'Rojava için enternasyonalist başkaldırı ve yürüyüşleri' başta Almanya olmak üzere Avrupa ve dünyanın birçok yerinde gerçekleştirilecektir" denildi.

'AYAĞA KALKALIM, HESAP SORALIM!'

Açıklamada, şu çağrılar yapıldı:
"Her türlü teknolojik savaş araçlarıyla sürdürülen bu imha saldırılarına karşı halkımızı birlik olmaya, katliamcı TC devletinden hesap sormak için duyarlı olmaya, yeryüzünde Kürdün en büyük düşmanı TC devletinin saldırılarına karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.
Tüm Federasyonlarımızı, bileşenlerimizi, toplum merkezlerimizi, yurtsever halkımızı, duyarlı, devrimci demokrat herkesi demokratik tepkilerini göstermek, Rojava ile yekvücut olmak için, kutsal topraklarımızı savunmak ve yeni işgalleri engellemek için seferber olmaya çağırıyoruz. 14 Aralık’taki yürüyüşler için Kürtler, Türkler, Aleviler, Êzidîler, Süryaniler, ezilen tüm inançlar ve halkları ayağa kalkmalıdır; Kürdistan'daki direnişin yanında yer almalıdır. Türk devletinin elini kolunu sallayarak her gün halkımız üzerinde katliam gerçekleştirmesine göz yuman işbirlikçi güçlere, uluslararası kurumlara, devletlere ve güçlere tepkimizi haykırmak ve yeni katliam fermanlarını engellemek için, yapılacak eylemlere en güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."

EYLEM YERLERİ

KON-MED, 14 Aralık'taki yürüyüş ve mitinglere ilişkin şu bilgileri verdi:

"KÖ̈LN
(Bonn, Köln, Bilefed, Dortmund, Düsseldorf, Duisburg, Essen)
Yer: Hans-Böckler-Platz, 50672 Köln Saat: 13.00
FCDK-KAWA Federasyonu

FRANKFURT- DARMSTADT
(Yürüyüş-miting)
Yer: Bockenheimer Warte 1
60325 Frankfurt am Main
Saat: 14:00

LEİPZİG (Yürüyüş-miting)
Yer: Eisenbahnstrasse Rabet
Saat: 14:00
FED-DEM Federasyonu

BREMEN-OLDENBURG (Yürüyüş-miting)
Yer: Hauptbahnhof Bremen
Saat: 14:00

HANNOVER-SLZGİTTER (Yürüyüş-miting)
Yer: Hauptbahnhof Hannover
Saat: 14:00

HAMBURG-KİEL (Yürüyüş-miting)
Yer: Hbf önü, Hamburg
Saat: 15:00

FCK.BW.BAYERN Federasyonu

MÜNİH (Yürüyüş-miting)
Yer: Schützenstraße
Saat: 14:00

STUTTGART (Yürüyüş-miting)
Yer: Lautenschlager str.
Saat: 14:00

HEİLBRON (Yürüyüş-miting)
Yer: Kolpingstr. 120
Saat: 14:00

NÜRNBERG
Cumartesi günü kiralanan otobüsle gün boyu kentin içerisinde dolaşılıp, başta Türk konsolosluğu ve silah üreten firmalar olmak üzere birçok noktada durup bildiri dağıtılacak, konuşma yapılacak."