KON-MED, 3 Temmuz’da Almanya’da yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu

KON-MED, 3 Temmuz günü Defend Kurdistan’ın çağrısı ile Türk devletinin işgal saldırılarını protesto amacıyla düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

“Nisan 2021'de Faşist Türk devleti, Güney Kürdistan'da Mêtina, Zap ve Avaşin bölgelerinde uluslararası hukuku ihlal eden yeni ve geniş kapsamlı bir askeri operasyon başlattı” denilen açıklamada Türkiye’nin Maxmur mülteci kampına karşı bir insansız hava aracı savaşı yürüttüğü belirtildi.

Şengal’e yönelik saldırılara da dikkat çeken KON-MED, “Almanya Kürt Kurumlarının çatı örgütlenmesi KON-MED olarak, Güney Kürdistan'a yönelik faşist Türk saldırılarının derhal durdurulması ve DAİŞ zihniyetli tüm Türk birliklerinin derhal Kürdistan da geri çekilmesi için, NATO ortağı olan tüm devletler bir an önce faşist Türk devletinin terörüne karşı tutum almaya çağırıyoruz.

KON-MED olarak tüm Kürdistanlı halkımızı, dostlarımızı, Türk sömürgeci devletinin işgaline karşı Defend Kürdistan (Kürdistan’ı Savun) inisiyatifinin öncülüğünde yapılacak olan 3 Temmuz yürüyüşlerine seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz.”

DÜSSELDORF

Yer: DGB Haus

Saat: 15:00

STUTTGART

Yer: Lautenschlagerstr.

Saat: 14:00

FRANKFURT

Yer: HBF

Saat: 15:30

BERLİN

Yer: Hermman Platz

Saat: 18:00

HAMBURG

Yer: Bahnhof Altona

Saat: 15:00

HANNOVER

Yer: Halim Dener Platz

Saat: 12:00