KON-MED: İşgal ve ihanete karşı seferberlik ruhuyla alanlara!

İşgalci Türk devletinin kara ve hava saldırıları ile bir kez daha uluslararası hukuku çiğneyip savaş suçu işlemeye devam ettiğine dikkat çeken KON-MED, Almanya’da yaşayan Kürt halkını ve dostlarını bugün düzenleyeceği eylemlere katılmaya çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi; Almanya’nın 23 kentinde KON-MED öncülüğünde 15.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.

KON-MED’in açıklaması ve Almanya merkezlerinde düzenlenecek eylemlerin takvimi şöyle:

“Sömürgeci faşist Türk devleti, tüm dünyanın gözü önünde soykırım politikaları ile Kürdistan’ı işgal ederek Kürt halkına karşı saldırılarına devam etmektedir. Bu saldırılarla Kürt halkını statüsüz bırakmayı ve tüm kazanımlarını yok etmeyi hedeflemektedir. İşgalci Türk devleti hem KDP işbirliği hem de uluslararası güçlerin desteği ile sonuç almak istemektedir. AKP-MHP faşizmine karşı halkımız bulunduğu her alanda 2022 Newroz’unda serhıldana kalkarak en büyük cevabı vermiştir. Bunu sindiremeyen işgalciler, intikam alırcasına başta zindanlarda rehin tutulan siyasi tutsaklara saldırarak katliamlar yapmıştır. Şimdi ise Medya Savunma alanlarına saldırılar yaparak gerilla direnişini kırmayı hedeflemektedir.

Tüm bu saldırılara karşı Kürdistan’ın dört parçasında ve Kürt halkının tek umudu Özgürlük Gerillası, bu işgal ve katliam saldırılarına karşı destansı direniş ile tüm Kürdistan halkını ve kazanımlarını korumaya devam ediyor. İşgalci Türk devleti ahlaksızca yaptığı bu işgal saldırılarında sivil yerleşim yerlerini bombalayarak katliam yapmaktadır. Mevcut kara ve hava saldırıları ile işgalci Türk devleti bir kez daha uluslararası hukuku çiğniyor ve savaş suçu islemeye devam ediyor.

Tüm bu saldırılara karşı Kürt halkı kendi cocuklarına sahip çıkarak, işgal, soykırım savaşına ve KDP ihanetine karşı direnişini bulunduğu her alanda aralıksız sürdürecektir.

Bu temelde, KON-MED olarak, Almanya'da yaşayan tüm halkımızı ve savaş karşıtı tüm dostlarımızı seferberlik ruhuyla 18 Nisan’da yapılacak eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

 

Köln, Dom Kilise Önü, Saat: 17.00

Düsseldorf, HBF, Saat: 17.00

Bielefeld , HBF, Saat: 17.00

Dortmund, HBF, Saat: 17.00

Duisburg, HBF, Saat: 17.00

Osnabrück, HBF, Saat: 17.00

Bonn, Münsterplatz, Saat: 17.00

Leipzig, HBF (Willi Brand Platz), Saat: 18.00

Berlin, Alexanderplatz, Saat: 14.00

Dresden, Albert Platz, Saat:18.00

Halle, Marktplatz, Saat:18.00

Magdeburg, HBF, Saat:18.00

Hamburg, Jungfernstig, Saat: 18.00

Kasel, König Platz, Saat: 17.00

Hannover, HBF, Saat: 18.00

Kiel, HBF - Saat: 18.00

Stuttgart, Lautenschlager Str., Saat: 15.00

Freiburg, Platz der Alten Synagog, Saat: 15.00

München, Karlsplatz Stachus, Saat: 15.00

Frankfurt, Bockenheimerwarte, Saat: 15.30

Saarbrücken, Europa galeri, Saat: 15.00

Gießen, Kirchenplatz, Saat: 17.00

Mannheim, Paradeplatz, Saat: 16.00