KON-MED, Alman devletini kınadı, halka çağrı yaptı

KCDK-E kongresinin yasaklanmasını kınayan KON-MED, 11 Temmuz'da düzenlenecek protesto mitingine katılım çağrısı yaptı.

Almanya Kürdistani Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Alman polisinin KCDK-E kongresini engellemesini kınadı.
Yazılı açıklama yapan KON-MED, "Almanya’nın Köln kentinde 11 Temmuz Pazar günü gerçekleşmesi planlanan KCDK-E 4. Kongresi Almanya polisi tarafından demokrasi ve hukuk ayaklar altına alınarak yasaklanmıştır. Öne sürülen yasaklama gerekçelerinin Almanya hukukunda da yeri yoktur. Avrupa yasalarına uygun bir şekilde kurulan tüm Kürt dernekleri, Avrupa’da yaşayan Kürdistani toplumların her boyutta ihtiyaçlarını karşılamaya dönük faaliyet gösteren ahlaki ve politik bir toplum gerçekliğini hedefleyerek çalışmalarını yürütür" denildi.

'KENDİ YASALARINI AYAKLAR ALTINA ALDI'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"KCDK-E Avrupa'da faaliyet yürüten Kürt kurumlarının çatı örgütlenmesidir. 
Alman hükümeti bu kararla kendi anayasasını ve yasalarını ayaklar altına almıştır.
Yıllarca Kürt halkına karşı Türk devletinin savaş politikalarını destekleyerek Kürdistan'da yaşanan katliam politikalarina finansörlük yapan Alman hükümeti bir kez daha faşist Türk devletinin ve onun temsilcisi olan diktatör Erdoğan'ın yanında olduğunu göstermiştir.

11 TEMMUZ'DAKİ MİTİNGE ÇAĞRI

KON-MED olarak tüm halkımızı KCDK-E çatısı altında buluşmaya, bu anti-demokratik ve hukuk dışı saldırılara karşı tutum almaya çağırıyoruz. Kendisini demokrat, özgürlükçü olarak tanımlayan tüm kurum, kuruluş ve şahsiyetleri, uluslararası kurumları KCDK-E’ye dönük gerçekleştirilen bu saldırılara karşı ortak mücadeleyi geliştirmeye çağırıyoruz.
Bu temelde 11 Temmuz'da saat 13:00'da, Köln Messe/Deutz (Ottoplatz) Bahnhof önünde yapacağımız protesto mitingine tüm halkımızı ve dostlarımızı bekliyoruz."