KON-MED, boykotu büyütmeye çağırdı

KON-MED, "Türkiye mallarının alış-satışı ve turizmini boykot hamlesine topyekûn katılalım" dedi.

KON-MED tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, işgalci saldırılarını sürdüren Türk devletine karşı boykot çağrısında bulunuldu.

'SAVAŞA GELİR SAĞLIYOR'

Açıklama şöyle:
"Türk devletinin Kürt halkına yönelik topyekûn soykırım saldırıları devam ediyor. Kürt halkını yok etmeye yönelik her türlü silah ve kimyasal silah dahil kullanmaktadır. İşgalci TC devletinin saldırganlığı karşısında Güney Kurdistan halkının işgalci Türk devleti mallarına karşı ilan ettiği boykot dalga dalga yayılıyor. Türk faşist rejimi sadece Kürdistan coğrafyasında değil, tüm Avrupa'da da sattığı mallar ve turizm gelirleri ile kendi savaş makinesine gelir sağlıyor.
Türkiye devleti, ekonomik gelirlerinin neredeyse büyük bir bölümünü bu soykırımcı savaşa harcıyor. Bu savaşın başlıca ekonomik kaynaklarının başında, yurt dışında özellikle Almanya’da alınan-satılan Türk malları ve turizmi geliyor. Dünyanın her yerinde ve özellikle Almanya’da yaşayan Kürdistanlılara Türk mallarını alışı-satışı ve turizmini boykot etme çağrısı yapıyoruz.

'FAŞİST DÜZENE CAN SUYU VERMEYİN'

Halkımız dahil hiçbir demokrat ve yurtsever bu faşist düzene can suyu vermemelidir. Kaldı ki başta Alman Dışişleri Bakanlığı olmak üzere birçok devlet kendi vatandaşlarına yönelik Türkiye'ye seyahat uyarıları ile, vatandaşlarını bu faşist rejimden uzak tutmaya çalışırken, halkımızın bu düşman rejime destek anlamına gelen seyahatlerden kaçınması başlıca görevidir. Sudan sebepler ile göz altına alınmak ve tutuklanmak (sırf Kürt olmak bu faşist rejim için yeterlidir) artık olağan hale gelmiştir.
Sadece halkımız değil tüm dostlarımız da bu konuda bilgilendirilmelidir. Onları bilgilendirmek, seyahatlerden uzak tutmak bir ulusal yurtseverlik ve insanlık görevidir. Başta turizm olmak üzere Türk mallarını almayarak boykot kampanyasını genişletmek ve dünya kamuoyuna mal etmemiz gerekmektedir.  
KON-MED (Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu) olarak; Güney Kürdistan halkının başlattığı ve işgalci faşist Türk rejiminin mallarının boykotuna biz ülkemizden uzakta yaşayan Kürtler ve dostları da destek vermelidir, sahiplenmelidir. Bu nedenle ekonomik kaynağının önemli ayağını oluşturan başta turizm olmak üzere her türlü gıda, meyve, sebze, tekstil, diğer ihraç mallarını bu kampanya ile boykot etmek, özellikle; Torku gibi yandaş, ÇAY-KUR gibi devlet şirketleri veya Türk ordusunun en büyük zırhlı araç tedarikçisi olan Koç grubuna ait BEKO gibi ürünlerden özellikle uzak durulmalı, sadece biz Kürtler değil tüm dostlarımız bu faşist düzenin ekonomi ayağı tümden hayatımızdan çıkarılmalıdır. Bunun için de tüm halkımız el birliği ile çalışmalıdır."