KON-MED’den Ramazan bayramı mesajı

KON-MED: Kürdistan halkı, İslam adına kurulan bu küfür dünyasını asla kabul etmemekte, yıllardır büyük insan, Rêber Apo’nun Önderliğinde insanlık adına varoluş mücadelesini sürdürmektedir.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya'daki Kürdistan Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) şunları belirtti: “Tüm İslam aleminin ve başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, tüm parçalardaki ve yurtdışında yaşayan halkımızın, şehit ailelerinin, zindanlarda ve mücadelenin tüm alanlarında bulunan arkadaşlarımızın Ramazan bayramını en iyi dileklerimizle kutluyoruz.

Halk olarak, özgürlük mücadelesinde önemli bir düzey yakalamakla birlikte, düşmanlarımız Kürdistan'da, ülkemizde, halkımız üzerinde, sürdürmekte olduğu acımasız kirli savaşla siyasi, kültürel, toplumsal ve ekonomik soykırım geliştirilmeye devam etmektedir. Halkımızın düşmanları Hareketimiz ve Halkımızın büyük bedeller vererek kazandığı tüm mevzileri bin bir yol-yöntemle tekrar ellerinden almaya çalışmaktadır.

Halkımız karşı karşıya bulunduğu bu zulüm, inkar ve imha siyasetine karşı birliğini, örgütlülüğünü, dayanışmasını daha fazla geliştirerek, diline-kültürüne daha fazla sahip çıkarak bayramını kutlamalıdır. Halkımız bu bayram vesilesiyle öncelikle kendi içindeki dargınlıkları, küskünlükleri, kavgaları aşarak, her türlü zayıflatıcı, parçalayıcı yaklaşımlardan ve düşmanlarının kirli propaganda oyunlarından uzak durarak ulusal birliği geliştirmek için çaba sarf etmelidir. Halkımızın İslamiyet’in özünde ve kültüründe var olan hak, adalet ve eşitlikten yana güçlü inancı olmasına rağmen bunu hiçe sayıp halkımıza din öğretmeye çalışan, bunun için irşat politikalarıyla yaklaşan çevrelere, İslam’ın kültürel özüyle cevap vereceğine inanıyoruz. Zulmün, inkarın son bulması, Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğü öncelikle birliğini ve örgütlülüğünü geliştirmekten ve mücadelesini yükseltmekten geçer.

Bu temelde bir kez daha tüm halkımızın ve İslam aleminin kurban bayramını kutluyoruz.

Kürdistan halkı, İslam adına kurulan bu küfür dünyasını asla kabul etmemekte, yıllardır büyük insan, Rêber Apo’nun Önderliğinde insanlık adına varoluş mücadelesini sürdürmektedir. Hiç kuşku yok ki Kürdistan halkının yürüttüğü bu kutsal mücadele sadece Kürt toplumu veya etnik bir yapıyla sınırlı değildir. Bu bir insanlık mücadelesi olduğu kadar, İslam’ın kutsal değerleri olan ümmet kardeşliğine ve adaletine sahip çıkma mücadelesidir. Aynı zamanda kadim orta doğunun yitik kutsallıklarını gün yüzüne çıkarma ve onurumuzun inancına sahip çıkma hamlesidir. Verdiğimiz mücadelenin esas amacı, bayramları istismar ve esaretten kurtarmak, gerçek anlamlarına kavuşturmak ve yeniden tüm gerçek coşkularıyla halkalara bayramların özünü mal etmektir.

KON-MED olarak; bu mübarek günde bunları yeniden hatırlamak, inancımızı tazelemek ve yeni bayramlar yaratmak umuduyla selam ve saygılarımızı sunarken, başta eşsiz direnişiyle bizleri aydınlatan ve mücadelemize ilham veren Rêber Apo olmak üzere, tüm parçalardaki ve yurtdışında yaşayan halkımızın, şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın ve İslam aleminin Ramazan bayramını en iyi dileklerimizle kutluyoruz.”