KON-MED: Herkes acilen alanlara çıkmalı

KON-MED, HDP'ye dönük faşist saldırının devletin organizesi olduğuna dikkat çekerek, herkesi alanlara çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), HDP İzmir İl Örgütü binasına dönük saldırıda faşistlerin Deniz Poyraz'ı katletmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KON-MED'in açıklaması şöyle:

"AKP-MHP-Mafya ittifakı ile oluşturulan faşist Türk devleti kendi içerisinde yaşadığı krizleri katliamlar yaparak aşmayı hedeflemektedir. Kendisinden hariç hiçbir düşünceyi kabul etmeyen diktatör Erdoğan çete örgütlenmesi, bir kez daha HDP'ye saldırarak özgür toplum direnişini engellemek istemektedir.
Sabah saatlerinde gün boyu polis gözetiminde olan İzmir´in HDP binası Erdoğan ve Soylu çeteleri tarafından saldırı yapılmış ve işgal edilmiş, bu işgalde HDP üyesi Deniz Poyraz arkadaş katledilmiştir.

Bu cinayet faşist Türk devletinin ırkçı, katliamcı ve Kürt düşmanı olan yüzünü çok net bir şekilde tekrar ortaya koymuştur. Diktatör Erdoğan'a desteğini esirgemeyen Almanya hükümeti bu katliamları artık görmezlikten gelemez. Bir an önce bu katliam saldırılarına karşı harekete geçmesi gerekmektedir.

Saldırı HDP şahsında Türkiyeli tüm demokrasi güçlerine ve sesini çıkartan tüm halklara karşı yapılmıştır.

AKP-MHP-Mafya devletinin yapmış olduğu bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
KON-MED olarak federasyonlarımıza bağlı tüm meclislerimizi, halkımızı ve demokrasi isteyen tüm dost kurumları acil olarak alanlara çıkarak HDP'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz."