KON-MED ve FCK - BW-BAYERN’den katliamlara karşı alanlara çıkma çağrısı

Konya Meram’da AKP-MHP’lilerin düzenlediği katliama ilişkin açıklama yapan KON-MED ve FCK - BW-BAYERN, alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Konya Meram’daki katliamların kınandığı açıklamalarda, soykırım ve katliamlara karşı Almanya’da yaşayan tüm Kürt halkı, meclisler, kurumlar ve faşizme karşı olan tüm dost kurumlara acil olarak alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED, açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Faşist Türk devletinin ve AKP-MHP çetelerinin katliamları durmaksızın devam etmektedir. Bugün Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan 7 kişilik bir Kürt aile barbarca katledilmiştir. Aynı zihniyet 17 Haziran’da İzmir’de HDP il binasında Deniz Poyraz’ı, 22 Haziran’da Konya’nın Meram ilçesinde Hakim Dal’ı ve bugün aynı aileden 3’ü kadın 7 kişiyi vahşice katletmiştir. KON-MED olarak yapılan tüm katliamları şiddetle kınıyoruz.

Bu katliam politikaları bilinçli bir şekilde ve devlet politikası olarak tüm dünyanın gözü önünde yürütülmektedir. Faşist Türk devleti ve çeteleri kendi varlığını, Kürt halkını katliam ve soykırımında gören ve bu temelde her yerde Kürt varlığına saldırmaktadır. Güney Kürdistan’da Kürt gerillası karşısında büyük darbeler alan faşist Türk devleti sivil halkı hedef alarak saldırmaktadır.

Bu soykırım katliamlarına karşı NATO ortağı olan tüm devletleri bir an önce faşist Türk devletinin katliam ve terörüne karşı tutum almaya çağırıyoruz.

KON-MED olarak bu soykırım ve katliamlara karşı Almanya’da yaşayan tüm halkımızı, meclislerimizi, kurumlarımızı ve faşizme karşı olan tüm dost kurumları acil olarak alanlara çıkararak, Kürt halkının bu haklı davasını sahiplenmeye çağırıyoruz.

Her Kürt kendini savunmaya hazır olmalıdır, Kürtler çaresiz ve seçeneksiz değildir.”

FCK - BW-BAYERN: TEPKİ DİLE GETİRİLMELİDİR

FCK - BW-BAYERN de yaptığı açıklamada katliamın bizzat faşist devletin özel savaş yöntemleri ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu katliamı kınayan FCK - BW-BAYERN, “Demokratik kitle ve dostları da Kürdistan halkıyla birlikte tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.

Yüzyıl önce zayıf, örgütsüz ve dağınık duran halkları çeşitli entrikalarla aldatarak veya fiilen katliamlar gerçekleştirerek tarihte medeniyet ve bir arada yaşama kültürüne örnek teşkil etmiş Kürdistan ve Anadolu’da ırkçı ve faşist bir iktidar kuran Türk egemenleri bugün amacına ulaşamadıkları için masum insanlardan intikam almaya çalışmaktadır. Irkçı ve Turancı hayallerini yüzyıldır istediği oranda hayata geçiremeyen Türk faşizmi bunun sorumlusu gördüğü Kürdü dünyanın her yerinde kendisine hedef yaparak sonuç almanın peşindedir.

TC devletinin geçmişte gerçekleştirdiği soykırım ve kalitamlar nasıl ki Kürdistan halkının öfke ve direnişini büyüttüyse bugün Konya’da gerçekleştirği saldırı da dönüp ondan hesabını soracaktır.

Yüzyıldır başta Kürdistan olmak üzere Anadolu ve Orta Doğu’da yaşamı zehirleyen ve halklara onursuz bir esareti dayatan TC faşist devletinden hesap sormak için bütün insani ve vicdani kurum ve kuruluşlar ile onurlu insanları hesap sormak adına meydanlara çıkıp demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.”