KONGRA-GEL: Adalet için 6 Ocak günü Paris’te olalım

Paris'te katledilenleri anan KONGRA-GEL, "Karanlığa karşı öfkemizi yükseltmek için 6 Ocak günü herkes Paris’te olmalıdır" dedi.

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Paris’te Türk devleti tarafından katledilen şehitlerimiz Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez (Ronahî), Emine Kara (Evîn Goyî), Mîr Perwer (Mehmet Şîrîn Aydın) ve Abdurrahman Kızıl’ı derin bir acı ve saygı ile anıyoruz" denildi.

'FRANSA DOĞRUDAN TÖHMET ALTINDADIR'

Açıklamada şunlar belirtildi:

Katliamların arkasındaki güç bilinmesine rağmen, 1. ve 2. Paris katliamlarının her ikisinin de aynı şekilde Paris’te yapılmış olması ve günümüze kadar gerçeğin gün yüzüne çıkarılmamış olması, bu katliamlarda Fransa’nın derin ilişkiler içinde olduğunu gösteriyor.

Kurdistan halkının ve coğrafyasının bölünmesi, parçalanması ve sömürge altı statüsüne düşürülerek yok sayılmasıne neden olan Sykes-Picot ve Lozan antlaşmalarının koordinatörlerinden biri olan Fransa, yüz yıdır bu anlaşma çerçevesinde Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım politikalarına da destek veriyor.

Fransa aynı zamanda, yüz yıllık Kürt soykırım planına karşı Önder Apo ve PKK öncülüğünde yürütülen ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ideolojik çizgisi olan kadın hareketinin öncülerine yönelik Avrupa’da yapılan saldırıların da merkezidir. 1. ve 2. Paris katliamlarının siyasal ve hukuki sorumluluğu altındadır.

Fransa ülke olarak doğrudan töhmet altındadır. Bu katliamların yarattığı karanlığı aydınlatmak ve perdenin arkasındaki gerçek katilleri yargılamak suretiyle ancak bu töhmet altından çıkabilir.
Fransa devlet yönetimine çağrı yapıyoruz;

Yüz yıllık faşist tekçi Türk devlet rejimi çöküş sürecindedir. Kürt soykırımına dayalı politikalarını sürdürmesi mümkün değildir ve Kürt sorunu ile yüzleşmek zorundadır. Bu süreçte Fransa ülke olarak çözüm eksenli rol oynamalıdır. Bu çerçevede, Kürt öncü kadınlarına yönelik katliamları aydınlatmak suretiyle hem geniş kamuoyunun beklentisine yanıt olmalı hem de bu süreçte Kürt sorununun çözümüne yönelik misyon üstlenmelidir.

Adaletin sağlanması, Kürt halkının, dostlarının, adaletten yana olan geniş kamuoyunun, özellikle de kadına yönelik katliamlara ve şiddete karşı olan herkesin ortak talebidir."

'HERKES PARİS'TE OLMALI'

KONGRA-GEL, "Halkımıza ve dostlarımıza çağrımızdır" diyerek, şunları ifade etti:

"Gerçek katillerin açığa çıkarılması ve adaletin sağlanması talebini yükseltmek için, Kürt kadın öncülerinin katillerinden hesap sormak için, asla ve asla sessiz kalmayacağımızın ve hesap soracağımızın bilinmesi için, katliamlar üzerinde sürdürülmek istenen karanlığa karşı öfkemizi yükseltmek için 6 Ocak günü herkes Paris’te olmalıdır."