KONGRA-GEL: Kimyasal silahlara karşı sessizlik suçtur

Kimyasal saldırılarına sessiz kalmanın da suç olduğunu belirten KONGRA-GEL, "Yarın DEN HAAG’ta olalım ve güçlü bir ses ile OPCW’yi göreve çağıralım" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin kimyasal silah saldırıları ve dünya kamuoyunun sessizliğine dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, AB ve NATO ittifakı, Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım politikasının doğrudan ortaklarıdır. Türk devleti, Kuzey-Rojava ve Güney Kürdistan’da halkımızın büyük bedeller vererek elde ettiği tüm kazanımlarını yok etmek istiyor" denildi.

'BU SUÇA ORTAK OLUYORLAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Türk devleti Kürt halkına karşı yürüttüğü topyekûn savaşta, uluslararası hiçbir kurala ve sözleşmeye uymadan, kimyasal silahlar başta olmak üzere yasaklanmış silahları kullanarak suç işliyor. Ve Türk devleti bu savaş suçunu ABD, AB ve NATO ittifakının bilgisi ve desteği ile yapıyor.

Kürt halkının varlığını ve haklarını 'terör' kapsamında ele alan ve bunu ortadan kaldırmak için her yerde soykırım savaşı yürüten Türk devletinin yaptığı bu insanlık suçuna destek verenler ve sessiz kalanlar bu suçun ortaklarıdır.

Kürt halk isyanlarında Kürt halkına karşı kaygısızca kimyasal silah kullanan Türk devleti, Kürt soykırımına karşı yaşanan bu sessizlikten güç alarak, Metina-Zap-Avaşin’de HPG gerillalarına karşı yaşadığı kilitlenmeyi aşabilmek için kimyasal silah kullanıyor. Türk ordusunun kimyasal silah kullanması, gerilla karşısındaki savaşta kendisinin çaresizliğini ve yenilgisini gösteriyor.

'SALDIRILARI KIRABİLİRİZ, DEN HAAG'DA BULUŞALIM'

Kürt halkı ve dostları Türk devletinin kullandığı kimyasal silahlara karşı her alanda ayağa kalktı, Türk devletini ve sessiz kalan güçleri ve kurumları protesto etti. Bugüne kadar uluslararası kurumlar, parlamentolar ve basında bu konu dile getirilmesine rağmen ilgili kurumların harekete geçmemesi, tam bir suç durumudur.

3 Kasım günü Hollanda’nın Den Haag kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önünde toplanacak olan halkımız ve dostlarımız, yerinde inceleme yapması için OPCW’yi göreve çağıracaklar. Bu sessizliği ancak halkımızın ve dostlarımızın yaratacağı kamuoyu baskısı ile kırabiliriz."

KONGRA-GEL, açıklamasının sonunda şu çağrıyı yaptı:

"Kürdistan halkının yaşam sigortası olan Halk savunma Güçleri’ne (HPG) karşı kullanılan kimyasal silahlara yönelik sessizliği kırmak için yarın DEN HAAG’ta olalım ve güçlü bir ses ile OPCW’yi göreve çağıralım."