Kopenhag ve Freiburg’da Mayıs ayı şehitleri anıldı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile Almanya’nın Freiburg kentinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Demokratik Kürt Toplum Meclisi’nde düzenlenen anmaya çeşitli tarihlerde Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşen 8 gerilla ve şehit ailesi de katıldı. Anma, konuşmalar ardından sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

FREIBURG

Almanya'nın Freiburg kentinde Mayıs şehitlerini anmak amacıyla bir anma etkinliği düzenlendi. Freiburg Şehit Aileleri Komisyonu ve Nuda Kadın Meclisi tarafından Freiburg DKTM'de düzenlenen etkinliğe 150'ye yakın kişi katıldı.

Haki Karer, Ferhat Kurtay, Eşref Aynik, Necmi Öner ve Mahmut Zengin ile Deniz Gezmiş ve arkadaşları şahsında mayıs ayında yaşamını yitiren özgürlük mücadelesi şehitlerini anmak amacıyla yapılan anma, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Freiburg DKTM, Nuda Kadın Meclisi, KOMAW ve Selahaddin-i Eyyubi Camisi adına birer konuşma yapıldı.

Bugün sonlandırılan açlık grevi eylemcilerinin selamlandığı konuşmalarda, Mayıs ayının Kürt özgürlük hareketi için özel bir yeri olduğunun altı çizildi. Bu mücadele için mayıs ayında binlerce kavramının yaşamını feda ettikleri belirtilerek onların anısına mücadelelerinin başarıya ulaştırılacağı sözü verildi. Mayıs ayında yaşamını yitiren yurtsever ve devrimcilerinin yaşamını konu alan bir sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anma sonrasında bir iftar yemeği de verilecek.