Kürdistanlılar Türk devletinin katliamlarına karşı alanlara çıktı

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları ve katliamları Avrupa'da binlerce Kürdistanlı tarafından protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik katliamları Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi.

BREGENZ

Avusturya'nın Voralberg eyaletinin Bregenz kentinde faşist Türk devletinin Serekaniyê'deki sivil katliamına karşı bit yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş boyunca, "Terörist Erdoğan", Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı.

MADRİD

Türk devletinin Rojava işgaline karşı İspanya'nın Başkenti Madrid'de de halk alanlara çıktı. Birçok sendika ve örgütün destek verdiği eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin dünyanın gözü önünde Rojava halkına yönelik katliam gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Eylemde sık sık YPG-YPJ'ye destek sloganları atıldı. Eylem, Salı günü Türk Konsolosluğu önünde yapılacak mitinge katılım çağrısı ile sona erdi.

ANVERS

Türkiye'nin, Rojava halkına yönelik gerçekleştirdiği sivil katliam Belçika'nın Anvers şehrinde de protesto edildi.

MARSİLYA

Serêkniyê’ye yapılan saldırı ve gerçekleşen sivil katliamın ardından KCD-E’nin eylem çağrısı üzerine yüzlerce Kürdistanlı Fransa’nın Marsilya kentinde Avrupa Parlamentosu temsilciliğinin önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. “Rojava yalnız değildir”, “Terörist Erdoğan”, “Dün Hitler bugün Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” ve “Şehit Namirin” sloganlarının atıldığı göstride “Hava sahasını kapatın” çağrısının yapıldığı bir pankart açıldı.

STRASBOURG

Türk devletinin katliamları Fransa'nın Strasbourg kentinde de protesto edildi. Strasbourg garı içinde eylem yapan Kürdistanlılar, "Katil Erdoğan", " DAİŞ terörist, Türkiye ise ülkesi" ve "Rojava yalnız değildir" sloganları attı. Eylemde yapılan açıklamada, Kürt halkına yönelik katliam ve soykırımın dünyanın gözü önünde yapıldığına dikkat çekildi. Avrupa ve ABD'nin sessiz kalarak katliama ortak oldukları vurgulana açıklamada, faşizme karşı herkesin tutum alması gerektiği belirtildi.